Tüm Türkiye, Ceren'in doğum gününü kutladı

Evinin önünde katledilen üniversite öğrencisi Ceren Özdemir, öldürülmeseydi 21 yaşına girecekti. Okuldaki arkadaşlarına doğum günü için ‘kutlayın yeter’ diyen Ceren’in doğum gününü tüm Türkiye kutladı. Ceren’in ailesi, arkadaşları ve sevenleri, mezarına karanfil bırakıp dua etti.

Yeni Şafak Gazetesi'nden M. Sait Özkan'ın haberine göre Ordu’da, evinin bulunduğu apartmanın girişinde vahşice öldürülen Ceren Özdemir (20), yaşasaydı 21’inci yaşını kutlayacaktı. Ölümü ile Türkiye’yi yasa boğan Ceren’den geriye arkadaşlarına bıraktığı ‘Hediye almayın, ama doğum günümü unutmayın’ mesajları kaldı. Sosyal medya hesaplarına binlerce takipçi, mesajlar atararak Ceren’in doğum gününü kutladı. Mesajlarda, ‘Seni koruyamadık, bizi affet, doğum günün kutlu olsun’, ‘İyi ki doğdun melek yüzlü melek’, ‘İyi ki doğdun prenses’ gibi ifadelere yer verildi.

Türkiye’yi yasa boğan Ceren’in sosyal medya hesaplarına duygu dolu kutlama mesajları yağdı.

MEZARINI ZİYARET ETTİLER

Ailesi ve yakın arkadaşları ise Ceren’in mezarına gitti, karanfil bıraktı. Anne Güfer Özdemir, “Kızım doğum günü planları yapıyordun. Ben nasıl dayanırım. Keşke şarkı söyleseydin, dans etseydin. Ben yatsaydım orada keşke. Benim yavrumu nasıl aldılar? Senin kıyafetlerini giydim de geldim kızım” diyerek ağladı. İdama karşı olduğunu ama bu tür vakalarda idam cezasının gerektiğini söyleyen baba Yılmaz Özdemir “O çocuğumuzu yetiştirmek, bu hale getirmek için 35 senedir garsonluk yapıyorum” dedi.

SINIFINDA HÜZÜNLÜ ANMA

Ceren için öğrencisi olduğu Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ndeki sınıfında da anma töreni düzenlendi. Törene Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, akademisyenler, öğrenciler ve Ceren’in arkadaşları katıldı. Törende arkadaşları, Ceren’in sırasının üzerine, karanfiller ile önceki doğum gününde sınıf olarak çektirdikleri, ‘Doğum günün sonsuza dek kutlu olsun Ceren’ yazılı fotoğrafı bıraktı. Sınıftaki anmada yoklama da alınırken, Ceren’in adı okunduğunda herkes, ‘Aklımızda ve kalbimizde’ dedi. Anma töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, derin üzüntü içinde olduklarını belirterek, Ceren’i unutmayacaklarını söyledi.

Akdoğan, öğrencilerin talebi üzerine Ceren’in adının üniversitede yaşatılması için çalışma başlatacaklarını da belirtti.

Sadettin Saran'ın kalbini çalan güzel, başka biri çıktı! Feraye Tanyolaç’tan mahkemeye 'pireli' ve 'fareli' dilekçe Hülya Avşar'dan olay olacak sözler Özcan Deniz'in oğlu Kuzey 6 yaşına bastı Nihal Candan cezaevi günlerini anlattı Görüntüsüyle şaşırtan Sertab Erener eleştirilere bozuldu