Zeynep Gülmez'den özel açıklamalar

Zeynep Gülmez: "Mehveş'in bana çok benzeyen yönleri olduğu gibi hiç benzemeyen tarafları da var. O da benim gibi çok iyi niyetli. Ama ben onun kadar saf değilim.."

'Alemin Kıralı' dizisinin kadrosuna nasıl dahil oldunuz? Süreç Film'den İnci Hanım ve Ali Bey'le 'Selena' dizisinden bir tanışıklığımız var. Kendilerini ziyaret ettiğimde bana bu projeden bahsetmişlerdi. "Ben de kısmetse olur" demiştim. Oyuncu kadrosu belirlenirken "Şafak Sezer'in karısı olacaksın" dediler. Sit com, hep yapmak istediğim bir şeydi ve hemen kabul ettim.

GÜLDÜRMEK ZOR!

Size bu projede olmalıyım dedirten şey neydi? Ben bugüne kadar birçok dramda oynadım ve çoğu kez şehir dışında çalıştım. Sonuçta tiyatrodan mezun olduğum için sit com'u tiyatroya daha yakın görüyorum. Komik yanımı ortaya çıkarmak ve farklı rollerde de olmak istediğim için bu rolü kabul ettim. İyi ki de kabul etmişim.

'Mehveş' karakteri size ne kadar uzak ya da yakın? 'Mehveş'in bana çok benzeyen ve hiç benzemeyen yönleri var. Mesela; o da benim gibi çok iyi niyetli bir kadın. Ama ben onun kadar saf değilim.

Sit com'la izleyici karşısındasınız ama bugüne kadar birçok dramda da rol aldınız. İnsanları güldürmek mi yoksa ağlatmak mı zor? Tabii ki güldürmek zor. Hele ki böyle bir dönemde... Zaten dramı gerçek hayatta yaşıyoruz. Bu psikolojideki insanları güldürmek o kadar zor ki... Dram daha basit ama komedi matematik işi. Bunu hep biliyordum ama işin içine girince daha da iyi anladım.

KOMEDİ YAZAN YOK!

Genelde sit com'ların dramlar kadar çok uzun soluklu olmadığını görüyoruz. Dramlar üç sezon sürerken komedi dizilerinde ise bunun örneği çok az. Sizce bunun sebebi nedir? Senaryo çok önemli. Maalesef, dram kadar komedi yazan fazla senarist yok! Bir yazıyorlar, iki yazıyorlar, üçüncü de espri bulamıyorlar. Halbuki mizah anlayışına sahip bir ülke olmamıza rağmen iş senaryoya geldiğinde, 90 dakikalık dizinin ilk 25 dakikası güzel, ondan sonra uzatmalara gidiyor. Ama yapacak bir şey yok!


'Alemin Kıralı' dizisinin kadrosuna nasıl dahil oldunuz? Süreç Film'den İnci Hanım ve Ali Bey'le 'Selena' dizisinden bir tanışıklığımız var. Kendilerini ziyaret ettiğimde bana bu projeden bahsetmişlerdi. "Ben de kısmetse olur" demiştim. Oyuncu kadrosu belirlenirken "Şafak Sezer'in karısı olacaksın" dediler. Sit com, hep yapmak istediğim bir şeydi ve hemen kabul ettim.

ŞAFAK BİZİ SETTE ÇOK GÜLDÜRÜR

Çekimler nasıl geçiyor? Dizinin kamera arkasında da kahkaha var mı?
Ben hep bir işe başlarken şöyle derim: "Allah'ım beni güzel insanlarla karşılaştır." Çünkü yapım gereği çok hassas biriyim, şansıma da çok güzel bir ekip var. Oya Abla (Başar), inanılmaz bir insan. Evrim (Akın) de benim meleğim. Keza Şafak Sezer de inanılmaz içten ve sempatik biri. Böyle olunca çekimler de mükemmel geçiyor.

En çok kimlere gülüyorsunuz? Biz aslında diziyi çekerken en çok birbirimize gülüyoruz. Şafak Sezer bizi çok güldürüyor. Gülmekten sahneyi çekemediğimiz zamanlar oluyor.

BU SENE KOMEDİ SENEM OLACAK

Dizinin dışında başka projeleriniz var mı? 18 Kasım'da vizlyona girecek olan hem yazıp hem de oynadığım 'Komik Bir Aşk Hikayesi' diye bir film var. Aydoğan Temel, Arzu Yanardağ ve benim oynadığım, tiyatro tadında bir hikayesi olan, güzel bir proje... Komediyi de ilk orada denedim. Bu sene herhalde benim komedi senem olacak, insanları güldüreceğim.

MOTOSİKLET ALACAĞIM

Dizi dışında neler yapıyorsunuz?
Bir internet sitesine makale yazıyorum. Sporu çok sevdiğim için haftada üç gün spor yapıyorum. Motosiklet kullanıyorum. Hatta Sinop'ta da kullandım. Ama şimdi kış döneminde olduğumuz için sattım, yenisini alacağım.



Bora Öztoprak ve Çiçek Dilligil'in oğulları cinsiyet değiştirdi Ani bir kararla boşanan Buse Terim ve Volkan Bahçekapılı bir araya geldi Sıla Türkoğlu - Doğukan Güngör küslüğünün nedeni Alp Navruz çıktı! Gonca Vuslateri kızı Asya Mone'nin ilk karelerini paylaştı Sevilen aktörün ölümü üzüntü yarattı Aslı Enver'in günlük stiline beğeni yağdı