Amy Winehouse'un son gecesi!..

Önceki akşam evinde ölü bulunan İngiliz şarkıcı Amy Winehouse’un son akşamında kokain, eroin, ecstasy ve ketamin aldığı iddia edildi.

Amy Winehouse'un son gecesi!..

Aşırı dozdan öldüğü öne sürülen şarkıcının kesin ölüm nedeni ise otopside belli olacak.

İngiltere’nin başkenti Londra’daki evinde önceki gün ölü bulunan 5 Grammy ödüllü şarkıcı Amy Winehouse’un aşırı dozdan hayatını kaybettiği iddia edildi. 2 albümle milyonların gönlünde taht kuran 27 yaşındaki şarkıcının son gecesinde kokain, eroin, ecstasy ve ketamin aldığı iddia edildi. People Dergisi’ne konuşan bir görgü tanığı “Amy cuma akşamı eğlenmeye kararlıydı. Bir partiye katıldı. Sonra partiye evinde devam etmek istedi. Uyuşturucu aldı ve evinde ölü bulundu” dedi. Bu ifadeler “ölüm nedeni aşırı doz” iddialarını güçlendirdi.

CENAZESİNİ PLANLAMIŞTI

Metropolitan Polisi’nden bir yetkili ise kesin ölüm nedeninin bugün yapılacak otopsi
sonrasında belli olacağını açıkladı. Winehouse geçen ay erkek arkadaşı Reg Traviss tarafından terk edilmişti. Bu yüzden çok üzülen ve kalbi kırık hayata veda eden Winehouse’un eczacı annesi Janis ise 24 saat önce gördüğü kızının ölüm haberine inanamadığını söyledi: “Birlikte çok eğlenceli bir gün geçirdik. Beni kapının önüne kadar geçirdi. Sıkı sıkı sarıldı. ‘Seni seviyorum anne. Beni daima hatırla’ dedi. Sanki bana veda ediyordu.” Eczacı anne Janis kızıyla üç yıl önce cenazesini planladıklarını da söyledi.

AMY’NİN KİTABINI YAZAN HABERTÜRK YAZARI DAPHNE BARAK ANLATIYOR

Habertürk yazarı Daphne Barak, Amy’yi Kurtarmak adlı kitabı ve belgeselinde genç şarkıcının uyuşturucuyla mücadelesini anlatmıştı.

BEBEKLİĞİNDEN BERİ ÖLÜMLE BURUN BURUNA

AMY Winehouse’u son gördüğümde 40 saati aşkın çekim yaptık. Bende en derinden iz bırakan anlardan biri topuklu ayakkabı giymiş çıplak haliyle bana sarılıp beni öpmesiydi. Ona biraz güven aşılamaya çalıştım, ne kadar yetenekli bir kız olduğunu gösterebileceğini söyledim. O da bana “Bunu zaten beş yıl önce yaptım” dedi. Öldüğü zaman ölümsüzleşeceğini, sonsuza kadar ünlü olacağını düşünüyordu. Bu işin böyle olmadığını, bir gün kariyer yapıp ertesi gün aşırı doz sonrasında ölümsüz olunmayacağını, arada utanç verici, acılı dönemler yaşanacağını anlatmaya çalıştım. Ama Amy’nin kendisine ait bir dünyası vardı ve dinlemiyordu. Kısa bir süre sonra “Saving Amy” adlı kitabımla ilgili daha olgun bir mesaj attı: “Sadece Daphne benim komplike yaşamımı anlayabilir.” Anne ve babası Janis ve Mitche Winehouse’un yaşamak isteyip istemediğini sordum babası sessizleşti, yanıtı bilmiyordu. Annesi Janis, belki de Amy’nin kurtarılmak istemediğine işaret eden sözleri sarf etti: “Bebekliğinden beri, ölüme yaklaştığı anlar oldu, onu ne zaman evde yalnız bıraksam kendisini yaralardı.”

AMY WINEHOSUE'UN SON KONSERİNDEN GÖRÜNTÜLER (VİDEO)

‘ÇOK İÇİYOR’

Amy Winehouse bana “Daphne ben sahnedeyken beni herkes seviyor. Seks yapmak gibi bir şey” demişti ama maalesef sonrasında yuhlandı, sahnede düştü. Babası bana bir keresinde “Çok içiyor. Sahneye çıkması zor bu nedenle konserlerini iptal edeceğiz. Sadece albüm yapacak” dedi. Mitch’i 2008 Kasım’ında tanıdığımdan beri Amy’nin yeni bir albüm üzerinde çalıştığını söylüyordu ve şarkıların bir kısmını dinledim sonra bağımlılığın ortasında bir aileyi görüntüledim ve albüm fikrini tamamen unuttum. Peki konser yok, albüm yok bu kızın geleceği ne olacaktı?

HAYRANLARI EVİNİN ÖNÜNE VOTKA BIRAKTI

AMY Winehouse’un ölüm haberini alan hayranları evinin önüne akın etti. Kimi çiçek bıraktı, kimi ise onun için bir mum yakarak yanına hislerini anlattığı bir not iliştirdi. Winehouse’un anısına bırakılan en ilginç şey ise bir şişe votkaydı. Şarkıcının babası Mitche Winehouse ise kızının ölümünden 2007’de evlendiği ve iki yıl sonra boşandığı eski kocası Blake Fielder Civil’i sorumlu tuttu. Üçüncü albümü hazır olan Amy müziğe süresiz ara vermişti.

TWITTER’DA 20 MİLYON KİŞİ AMY’Yi KONUŞTU

Winehouse’un erken ölümü Twitter’a da bomba gibi düştü. Ölüm haberi sitenin 20 milyon kullanıcısının gündemine oturdu. Herkes Winehouse’un ölümünün büyük bir kayıp olduğu konusunda hemfikirdi. Bazı ünlülerin attığı twit’ler şöyleydi:
Şarkıcı Jessie J: “Gözümden yaşlar akıyor. Çok büyük bir kayıp.” Demi Moore: “Kalbim ailesiyle. Umarım Amy’nin yorgun ruhu sonunda huzur bulur”.
Burlesque dansçısı Dita Von Teese: “Amy’yle çok güzel zamanlar geçirdim. Bir keresinde benim için saatlerce şarkı söyledi. Büyük kayıp.”
TV yıldızı ve şarkıcı Katie Price: “Amy Winehouse’un ölümü çok trajik.”

27 YAŞINDA ÖLENLER

Amy Winehouse, ölümüyle “27’ler Kulübü”ne katıldı. Müzik tarihine isimlerini altın harflerle yazdırmış 27 yaşında ölen 39 müzisyen için 27’ler kulübü deniyor. Amy, büyük bölümü uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle yaşamını yitiren 27’ler kulübünün 40’ıncı üyesi oldu.
JIM MORRISON: Doors Grubu’nun solisti Morrison, 3 Temmuz 1971’de Paris’te, apartman dairesine ölü bulundu. Kalp yetmezliği nedeniyle öldüğünü iddia edenler de oldu, “ölüm nedeni uyuşturucu” diyenler de...
KURT COBAIN: Nirvana grubunun vokalisti Kurt Cobain, kendini tüfekle vurdu.
JIMI HENDRIX: Rock tarihinin en etkili müzisyenlerinden birisi olan ABD’li gitarist Hendrix 18 Eylül 1970’te Londra’da kız arkadaşı Monika Dannemann’ın evinde ölü bulundu. Danneman sabah saat 03.00’te eve geldikleri Hendrix’in dokuz tane uyku hapı aldığını iddia etti.
JANIS JOPLIN: ABD’li şarkıcı 4 Ekim 1970 yatağının yanında ölü bulundu. Dünyanın en iyi vokallerinden biriydi. Aşırı dozdan öldü.

YONCA'NIN 'SU TESTİSİ' YORUMUNA BÜYÜK TEPKİ

Gazeteci yazar Hıncal Uluç, Kerem Altan’ın evinde ölü bulunan Defne Joy Foster için “Su testisi su yolunda kırıldı” diye yazmış, büyük tepki almıştı. Popçu Yonca Evcimik de Amy Winehouse için Twitter’da “Yine su testisi su yolunda kırıldı. Bence artık durumu bir an önce kabullenin de başka testiler kırılmasın” yazdı. Evcimik’in bu yorumu büyük tepki çekti.

NİHAL BENGİSU KARACA: Kurt Cobain öldüğünde ‘Vay anasını adam samimiymiş!’ denilmişti; Amy W. öldüğünde hemen su-testi ilişkisi kuruldu. Fani dünya pek seksist...
AYŞE ÖZYILMAZEL: Su testisi kafanızda patlasın. Zalimler.
ARMAĞAN ÇAĞLAYAN: Ne demek “Su testisi su yolunda kırıldı?” Birazcık edep yahu
GİZEM ÖZDİLLİ: 27’nci yaşınızı hatırlayın testiciler.