Apandisite karşı dut kurusu

Göbek çevresinin ağrımasıyla belirti veren apandisit iltihabının yayılması ölümcül olabiliyor. Uzmanlar bu rahatsızlıktan yana sıkıntılı olanlara dut kurusu kürünü öneriyor.

Apandisite karşı dut kurusu

Takvim Gazetesi'nin haberine göre ince bağırsağın, kalın bağırsakla birleştiği bölgede bulunan ve görevi belli olmayan, bağırsak kalıntısı şeklindeki uzantının iltihaplanması olan bakteri enfeksiyonuna apandisit ya da kör bağırsak iltihabı deniyor. Hastalığa, meyve çekirdeklerini andıran dışkı taşları olan 'faecalith'ler yol açıyor. Göbek çevresinde duyulan bir ağrının karnın sağ altı bölgesine inmesiyle anlaşılıyor. Ancak, daha önce karın bölgesinde genel bir rahatsızlık, sindirim bozukluğu, ishal veya kabızlık, mide bulantısı ve kusma olarak belirti veriyor. Ağız içi ve dil kuru olurken kişide iştahsızlık oluşuyor.

Uzmanlar, apandisit şikayetlerinin ciddiye alınması gerektiğini belirterek "Akut belirti veren kronik apandisit derhal ameliyat edilmelidir. Patlamış bir apandisitten yayılan iltihap ölümcül olabilir" diyor. Uzmanlar bu tür şikayetlerden ve rahatsızlıktan kurtulmak için ise bitkisel kürleri öneriyor.

İşte apandisit riskini ortadan kaldıran formüller:


* Bir litre suyun içine 250 gram dut kurusu katın. Kaynattıktan sonra süzün günde üç öğün için.

* Bir litre suyun içine bir avuç böğürtlen yaprağı katın. Kaynattıktan sonra soğuk halde süzün. Günde üç öğün bir su bardağı tüketin.

* Bir litre suyun içine 2 çorba kaşığı ince kıyılmış akdiken kabuğu katın. Kaynattıktan sonra süzün. Günde 3 öğün bir çay bardağı için.

* Bir bardak sıcak sütün içine bir çay kaşığı kimyon katın. İyice karıştırın. Soğuk için.

* Yıkanarak temizlenmiş lahana yaprağını çiğ olarak söz konusu ağrıyan bölgeye sarın. Bu işlemi hasta kendini rahat hissedinceye kadar devam edin.

TURP SUYUNU İÇİN


* Kabukları soyulmuş bir adet orta boy siyah turp rendelenerek veya sıkılarak elde edilen suyun içine bir tatlı kaşığı bal ilave edin. Aralıklarla tüketin.

* Bol miktarda havucun suyuna yardım bardak kaynamış süt ilave ederek için. Bunu günde üç kez taze hazırlayarak tekrar edin.
* Bir litre suyun içine bir çorba kaşığı kıyılmış meyan kökü katın. Kaynattıktan sonra süzüp günde üç öğün aç karnına bir su bardağı için.

MACUN HALİNDE YİYİN


* Bir çorba kaşığı üzerlik tohumunu döverek toz haline getirin. Sonra bir miktar bal ilave edin. Macun kıvamını alana kadar karıştırın. Karışımı aralıklarla yiyin.

* 1.5 litre suyun içine, iri baş soyulmuş sarımsak, birer çorba kaşığı lavanta ve gelincik çiçeği, yer sarmaşığı, kekik, bir tutam maydanoz, nane ve dere otu ilave edin. Sabahları aç karnına bir fincan için.