Apple ve Google GetContact'ı uygulama mağazalarından kaldırdı

GetContact uygulaması bir süredir sosyal medyanın en çok konuşulan konusu haline geldi. Bu uygulamayla kullanıcılar başkalarının kendilerini rehberlerine nasıl kaydettiğini görebiliyor.

Apple ve Google GetContact'ı uygulama mağazalarından kaldırdı
Yeni Şafak'ın haberine göre son günlerde çok fazla konuşulan GetContact uygulaması kişisel verilerin gizliliği nedeniyle App Store'dan kaldırıldı. Apple'ın ardından kişisel verileri ihlal ettiği gerekçesiyle Google Play Store'dan da kaldırıldı.

GetContact için inceleme başlatıldı

Telefon numarasından isim sorgulayarak rehberlik hizmeti veren mobil uygulamaların kullanımı hızla yaygınlaşırken, bu sistemler kişisel verilerin usulsüz kullanımına ilişkin endişeleri de artırdı.

GetContact dahil 25 mobil uygulama için inceleme başlatıldı. Rehber uygulamaları arasında GetContact, CIA, UpCall, Truecaller, CallApp, Kim Arıyor? uygulamaları öne çıkıyor. Bu uygulamaların sadece Google Play üzerinden indirilme sayısı 100 milyonları buluyor.

Uygulamanın Türk girişimcisi

Kısa sürede 5 milyar sorgu ve 3 milyon trafiğe ulaşan numara sorgulama uygulaması GetContact’ı üreten Teknasyon şirketinin kurucusu Burak Sağlık, Hürriyet’e konuştu.

AÇIKLAMALARINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!..