Arıkan Sırakaya: "Bizim gibi hıyarları böyle dolandırıyorlar"

"Doktorlar" dizisine yaptıkları müziğin Medyapım tarafından telif bedeli ödenmeden kullanıldığını iddia eden müzisyen Arıkan Sırakaya, “Mahkemeye verdik, davayı kazandık. Ancak imzayı paravan bir şirketle atmışız. O şirket de iflas bayrağını çekmiş, tazminatı alamadık” iddasında bulundu.

Arıkan Sırakaya: "Bizim gibi hıyarları böyle dolandırıyorlar"

Sabah Gazetesi'nden Ömer Karahan'ın haberine göre müzisyen Arıkan Sırakaya, geçmiş yıllarda Fatih Aksoy'un sahibi olduğu Medyapım tarafından dolandırıldıklarını, almaları gereken telifi alamadıklarını söyledi.

"SEZON SONU KOVULDUK"

2006 yılında Medyapım'la "Doktorlar" dizisinin müzikleri için anlaşma yaptıklarını belirten Sırakaya, "Öncesinde de Medyapım'la çalışmıştık, anlaşmayı imzaladık. Dizi başladı, büyük patladı. Hatta bir ara Show TV'de 24 saat gösterilirdi. Fakat ilk sezon sonu kovulduk" diye konuştu.

Kendilerini kovduktan sonra başka müzisyenlerle çalışmaya başladıklarını dile getiren Sırakaya, sözlerine şöyle devam etti: "Ama bizim jenerik ve iç müzikler yıllarca kullanıldı. Tabii biz de şirketi mahkemeye verdik ve kazandık. Gelsin tazminat diye sevinirken, bir baktık imzayı Medyapım ile değil Medrama denen şirket ile atmışız. Biz davayı kazanır kazanmaz Medrama şirketi iflas bayrağını çekmiş. Haliyle bize babayı almak düşmüş."

Yaşadığını iddia ettiği dolandırıcılık olayıyla ilgili şaşkınlığını gizleyemeyen müzisyen Sırakaya, "Meğer keriz silkelemek isteyen iş insanları, bu şekil paravan şirket kurup işler bozulunca 'İflas ettim' deyip tüyerlermiş ve bizim gibi hıyarlar trene bakan inekler gibi bakakalırmış" dedi.

'BİZİM KİMSEYE BORCUMUZ YOK'

Medyapım'ın sahibi Fatih Aksoy, Sırakaya'nın iddiaları üzerine şu açıklamayı yaptı: "Medyapım, 20 yıllık bir şirkettir. Bugüne kadar kimseye borçlu kalmış değiliz. Herkese sözlü veya yazılı ödenmesi gereken ücret ne ise ödemişizdir. Medyapım'a bağlı hiçbir şirket bugüne kadar iflas etmemiştir. Medrama şirketimiz de hiçbir zaman iflas etmedi zaten... O dönem Sırakaya'nın yaptığı çalışmaların ücreti ödenmiştir, sonrasında memnun kalmadığımız için ücretini ödeyip başka bir müzisyenle yol aldık. Bugüne dek kimse bizde borçlu-alacaklı konumunda olmadı, olamaz."