'Aromatik terapi' ile tanışın!

Aromaterapi bitkilerinin özünün kullanıldığı fitoterapiyle iyileştirmenin bir koludur.

'Aromatik terapi' ile tanışın!
Akşam'da yer alan habere göre yazılı tıp geleneğinde olduğu gibi; Dioskorides, İbn-i Sina ve Hipokrat’tan beri, bitkilerde bulunan uçucu yağlar kullanılarak uygulanan bir terapi yöntemi ve tıbbın ilk basamaklarından. Uçucu yağlar ve esanslar, sabit yağla karıştırılarak kullanılır. Mikromoleküler etki ettiğinden dolayı hiçbir engel tanımadan vücudun tüm dokularına hızla yayılarak görevini yerine getirir. İşte sizlere birkaç aromatik ve pratik tarifler…

GECE TERLEMESİ İÇİN (Sporda Aşırı Terleme) DEODORANT

- 50 damla adaçayı uçucu yağı
- 50 damla uçucu yağı
- 150 ml papatya çiçek suyu


Hazırlanışı ve Kullanım Şekli

Papatya çiçek suyuna veya normal suya karıştırdığınız uçucu yağları, cam bir şişeye koyarak sprey olarak kullanın. Aşırı terlemede kullanılan selvi, taze ambersi kokusuyla birçok sabun ürününde de tercih edilir. Ayrıca antiseptik özelliğiyle terlemeyi artıran bakterilerde de çok etkilidir. 

MİGREN İÇİN MASAJ YAĞI

- 1 damla nane uçucu yağı
- 1 damla lavanta uçucu yağı


Hazırlanışı ve Kullanım Şekli

Uçucu yağlarda hazırladığınız bu karışımı, şakaklarınıza ve boynunuzun her iki yanındaki vagus sinirlerine noktasal baskıyla uygulayın.

CİLT LEKELERİ İÇİN ORGANİK TEMİZLEME TONİĞİ

- 10 damla palmarosa veya gül uçucu yağı
- 100 ml gül suyu


Hazırlanışı ve Kullanım Şekli

Gül suyu ve gül uçucu yağıyla hazırladığınız bu karışımı, her gün temiz bir cilt üzerine gözler kapalı şekilde uygulayıp 5 dakika cildinizin emmesi için bekleyin. Daha sonra üzerine günlük bakım kreminizi sürün. Cilt ışıl ışıl bir canlılık kazanacaktır. Kalbinize, ruhunuza ve de cildinize ferahlık verecek en güzel organik toniktir. Dışarı çıkarken güneş koruyucunuzu sürmeyi unutmayın.

HAMİLELİK SONRASI AŞIRI ÇATLAKLAR İÇİN MASAJ YAĞI

- 60 damla elemi uçucu yağı
- 60 damla ylang ylang uçucu yağı
- 60 damla ardıç uçucu yağı
- 25 ml tamanu sabit yağı
- 25 ml kalendula sabit yağı


Hazırlanışı ve Kullanım Şekli

Cam bir kâsenin içerisinde sabit yağları karıştırdıktan sonra diğer uçucu yağları da ekleyerek bir karışım hazırlayın.  Hazırladığınız bu karışımı sabah akşam sorunlu bölgeye uygulayın.

NOT

Ayrıca 10 ml aloe verajelin içine 10 damla ölmez çiçek 5 damla lavanta ekleyerek sabah akşam masaj yapabilirsiniz. Aloe vera, ölmez çiçek ve lavanta hamilelik sonrası çatlaklarda çok etkilidir.
Konular Kadın / Bakım