Asena Atalay mı yoksa Caner Erkin mi haklı?..

Asena Atalay, boşandığı eşi Beşiktaşlı futbolcu Caner Erkin’e sosyal medyadan yaptığı “akıl sağlığından yoksun, annelik vasfından eksik..” şeklindeki açıklaması nedeniyle kişilik haklarının ihlal edildiği iddiasıyla açtığı tazminat davasını kazandı.

Asena Atalay mı yoksa Caner Erkin mi haklı?..
Hürriyet Gazetesi'nden Özge Eğrikar'ın haberine göre Asena Atalay’ın İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne geçen yıl açtığı davanın dilekçesinde, davalı Caner Erkin’in, “Evlilik birliği sürecinde 3. Kişilerle birlikte olan Asena Atalay’a karşı hiçbir hukuki hakkımı kullanmadım. Maneviyatımı oğlumun zarar görmemesi için hiçe saydım. Hatta sahip olduğum her şeyi kendisine ve ailesine vererek tamamen kurtulmayı amaçladım…

Üzülerek söylüyorum ki Çınar, akıl sağlığından yoksun, kendi menfaat ve çıkarlarını ön planda tutan ve bunun için sınır tanımayan, annelik bilincinden tamamen uzak bir anneye sahip…”
şeklindeki paylaşımlarına yer verdiği anlatılmıştı.

Dilekçede davalı Caner Erkin’in davacı Asena Atalay’a hakaret ederek onu toplumun gözü önünde ahlaksız ve kötü bir anne gibi gösterip kendini haklı gösterme çabası içine girdiği ileri sürülmüştü.

Ayrıca Asena Atalay’ın bir anne olarak tüm hayatını oğlu Çınar’ın hayatına adadığı anlatılırken, Caner Erkin’in Şükran Ovalı ile evliliğine değinilerek bu evliliği sürekli haber yaptırdığı ve Atalay’ı toplum önünde kötü bir kadın ve kötü bir anne olarak göstermeye çalıştığı iddia edilmişti. Caner Erkin’in söz konusu paylaşımının basında geniş bir yer bulmasının ardından Asena Atalay’ın psikolojisinin kötü etkilendiği ve üzüldüğü belirtilirken oğlu Çınar’ı da bu haberlerden uzak tutmaya çalıştığı belirtilmişti.

Bu haberlerin ardından Asena Atalay’ın işlerinin de kötü etkilendiği ve gelen tekliflerin geri çekildiği anlatılarak maddi kaybının oluştuğu ileri sürülmüştü. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak davalı Caner Erkin’in davacıya sosyal medya aracılığıyla yayınladığı yazıyla hakaret ederek kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle maddi tazminat hakları saklı kalmak hakkıyla 100 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

Davayı kısmen kabul eden mahkeme, Caner Erkin’in Asena Atalay’a 10 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.

HABERİN GENİŞ AYRINTISINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!..