ASİYE'NİN HAYALLERİNE YILDIRIM DÜŞTÜ

Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Akçapınar köyünde, yıldırım düşmesi sonucu, annesiyle birlikte hayatını kaybeden lise öğrencisi Asiye Ünsal'ın (18), rehber öğretmen olmak istediği ve bu hedefi doğrultusunda ÖSS'ye için girdiği öğrenildi.

ASİYE'NİN HAYALLERİNE YILDIRIM DÜŞTÜ

Yunus Emre Lisesinden teşekkür belgesi alarak mezun olan Asiye Ünsal, okurken İnegöl Devlet Hastanesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan ağabeyi Ünal Ünsal'ın yanında kaldı.

Tatillerde, çiftçilik yapan ailesine yardım için hayatını kaybettiği Akçapınar köyüne giden genç kızın, karnesini almadan bir gün önce 11 Haziranda, arkadaşlarıyla kendi sınıfında eğlence düzenlediği öğrenildi.

Bu arada, sürekli rehber öğretmen olmak istediğini söylediği arkadaşlarından birinin, bu neşeli dakikaları anı olarak saklamak için cep telefonuyla kaydettiği ortaya çıktı.

“REHBER ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYORDU”

Yunus Emre Lisesi Müdür Yardımcısı ve Asiye'nin öğretmeni Hasan Şimşek, Asiye'nin arkadaşları ve öğretenleri tarafından çok sevilen, başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi.

Asiye Ünsal'ın, ders saatleri dışında da evine gitmek yerine, okulda kalıp ders çalıştığını anlatan Şimşek, “Bu kadar başarılı ve ahlaklı bir öğrencinin hayata gözlerini yumması bizleri içten yaraladı. Asiye, okulunda örnek gösterilecek bir öğrenciydi, okuldan mezun olduktan sonra rehber öğretmen olmak istiyordu” diye konuştu.

Şimşek, ÖSS'ye rehber öğretmen olabilmek hayaliyle giren Asiye'nin, lise diplomasını dahi alamadığını belirtti.

Asiye'nin sınıf arkadaşı Yavuz Topçu da son aylarda öğretmenlik hedefine ulaşmak için Asiye'nin çok ders çalıştığını söyledi. Topçu, şunları söyledi: “Asiye, sürekli Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan ÖSS kursuna gidip geliyordu. Karşılığını da teşekkür belgesi alarak gördü. Karneyi aldıktan sonra vedalaşırken, 'Ağabeyimin nişanı var, gelmezseniz hiçbirinizle konuşmam, dargın kalırım' dedi. Çok sevilen birisiydi. Azimliydi, çok üzgünüz.”

Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Akçapınar köyünde, babası Emir ve annesi Feride (47) ile 24 Haziranda kendilerine ait tarlayı sulamaya giden Asiye Ünsal (18), yıldırım düşmesi sonucu annesiyle birlikte hayatını kaybetmişti.

Haberi izlemek için haberin diğer fotoğraflarına tıklayınız...