Aslı Baş davasında mahkeme ne diyecek?

Aslı Baş davasında ilişkin onlarca yazı yazdığını, programlarında konuşma yaptığını söyleyen Cem Küçük olayı hatırlattı ve "Bakalım mahkeme nasıl bir karar açıklayacak. Yarın anlayacağız." dedi.

Aslı Baş davasında mahkeme ne diyecek?

Gazeteci Cem Küçük, Aslı Baş olayına ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Olayı hatırlatan Küçük, yarın görülecek mahkemeye işaret etti.

İşte Küçük'ün 'Bakalım Aslı Baş cinayetinde mahkeme ne diyecek?' başlıklı yazısında kaleme aldıkları:

Aslı Baş cinayetiyle ilgili herhâlde onlarca yazı yazdım. Bir o kadar da konuşma yaptım. Programlarımda bahsettim. Olay neydi hatırlayalım.  2003 yılında 'Miss Model of The World' (Mankenler Kraliçesi) yarışması birincisi olan Aslı Baş, 21 Temmuz 2010 tarihinde saat 02.30 sıralarında, turizmci Ahmet Bayer'in Yalıkavak'taki Clup Flipper Tatil Köyü içindeki villasının, 6,5 metre yüksekliğindeki terasından düşerek hayatını yitirmişti.

Olayla ilgili soruşturmanın ardından turizmci Ahmet Bayer ve oğulları Hakan Bayer ile Volkan Bayer hakkında “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Yanlarında çalışan Murat Umirov hakkında ise “delilleri karartmak ve ortadan kaldırmak” suçundan 7,5 yıl hapis istendi. 

Olaya daha sonra FETÖ "Bodrum İmamı"nın nasıl karıştığı, firari FETÖ’cü İhsan Kalkavan’ın olayı örtbas etmek için yargıya nasıl talimatlar verdiği ortaya çıkmıştı. Ki FETÖ’den yardım alma kısmı Muğla 3. Ağır Ceza’da ayrıca görülecek.

Eğer bir erteleme olmazsa Aslı Baş cinayetiyle ilgili olarak Muğla 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi yarın kararını açıklayacak. Baş ailesinin avukatı Faruk Zorba, 9 yıldır davanın esasına giremediklerinden dert yanmıştı. Bu kadar uzayan bir cinayet davası var mıdır emin değilim. 

Aslı Baş’ın babası Mehmet Yavuz Baş, son duruşma sonrası “Biz artık bıktık usandık. Adaleti yanıltmaya, adaleti şaşırtmaya çalışan, FETÖ’ye parasal yardım yapıyor, FETÖ silahlı terör örgütüne. Hâlâ kendilerini kurtarmanın yolunu arıyor. Tutuklanması gerekenler tutuklanmıyor. Biz bittik” dedi. 

Bakalım mahkeme nasıl bir karar açıklayacak. Yarın anlayacağız.

Cem KÜÇÜK / Türkiye GAZETESİ