Aslıhan Doğan Turan: "Anne olmak en büyük hayalimdi"

Ünlü futbolcu Arda Turan'ın eşi Aslıhan Doğan Turan, “Anne olmak hayattaki en büyük hayalimdi. Beni, ben yapan şey oldu. Kalabalık aileleri seviyoruz eşim Arda’yla (Turan). Üçüncü çocuk için de çok beklemeyiz” dedi.

Aslıhan Doğan Turan: "Anne olmak en büyük hayalimdi"

Sabah Gazetesi'nden Merve Yurtyapan'ın röportajından...

Anne olmak sizi nasıl değiştirdi?

Anne olmak benim bu hayattaki en büyük hayalimdi. İnsanın hayalini gerçekleştirdiğinde hissettiği o mutluluğu her geçen gün daha da fazlasıyla yaşıyorum. Özel bir şey anne olmak. Her şeyden güzel. Merhamet, fedakarlık ve sorumluluk duygularımı çok artırdı. Beni ben yapan şey oldu.

Hamza Arda'yı kucağınıza ilk aldığınızda neler hissettiniz?

Anne olacağım günün hayalini çok kurdum. Hep o günü bekledim. O an yaşadıklarımı kelimelerle ifade edebilsem inanın ederdim ama tarifi yokmuş. Ben bütün duygularımı o mutluluk gözyaşına sığdırdım.

'Erkek bebekler annelerine aşık olur' derler...

Bizde babaya düşkünlük biraz fazla. Ve ben bundan o kadar mutluyum ki, bana daha düşkün olsun gibi bir düşüncem asla yok. İkimizle de farklı iletişimi var. Babasıyla kurduğu bağ beni çok etkiliyor, onlara her saniye tebessüm ile bakıyorum. Babası ve amcası kendi annelerine aşık gibiler, sanırım benimkiler de öyle olur.

İkinci bebeğinize 7 aylık hamilesiniz. Nasıl bir hamilelik süreci geçirdiniz?

İki hamileliğimi de çok şükür sağlıklı, mutlu ve güzel geçirdim. Bu bebeğimde içinde bulunduğumuz süreçten dolayı bazı endişelerim oldu fakat onları da zaman içerisinde aştığımı düşünüyorum. Kaygıdan uzak yaşamaya özen gösteriyorum. Çünkü ne Hamza'ya, ne de kardeşine negatif herhangi bir şey hissettirmek istemiyorum. Umarım ülke olarak bugünleri bir an önce atlatır, eski günlerimize dönebiliriz.

Planlı bir hamilelik miydi?

Planlı denilebilir çünkü çok istediğimiz bir şeydi. Eşim ve ben kalabalık aile seviyoruz. Allah kısmet ederse öyle olacak.

Hamilelik haberinizi eşinize nasıl verdiniz?

Eşim deplasmandaydı. Dönmesini bekledim ama o süre hiç geçmiyor gibi geldi. Dayanamayacak gibi oldum ama dayandım. Söylediğim an direkt gözleri doldu.

Bu yıl üçüncü Anneler Günü'nüzü yaşıyorsunuz. Neler hissediyorsunuz?

İlk Anneler Günü'mde Hamza karnımdaydı ve babası onun yerine de çiçek alıp bana bir not yazmıştı. Hamza doğduktan sonra ikinci Anneler Günü'mde bana bir orkidenin büyük ve küçük boyunu aldılar. Hamza'nın yine bir notu vardı üstünde. O iki orkideye de gözüm gibi baktım. Çok mutlu olmuştum. Şimdi üçüncü Anneler Günü'mü kutlayacağım. Ve hamileyim. Bu sene notlarım çoğalır diye düşünüyorum.

İkinci bebeğinizin cinsiyeti de erkek. Asil Aslan adına kim karar verdi?

Ben karar verdim. Babasının da hoşuna gitti diyelim. Aslında adaletli bir şekilde iki isimden birini o, birini ben koyuyordum. Hamza da öyle oldu. Hamza'yı eşim, Arda'yı ben koydum ama bu sefer bana torpil yapıldı. Annem ve kayınvalidemden yardım aldım. (Gülüyor)

Çok çocuk istediğinizi hep dile getiriyorsunuz. Peki üçüncü çocuk için de çok beklemeyecek misiniz?

Kısmet. Allah bilir tabii ki ama tercihen çok beklemeyiz gibi duruyor.

Yedi ayda kaç kilo aldınız, nasıl besleniyorsunuz?

6 kilo aldım. Protein ve sebze ağırlıklı besleniyorum. Özellikle karantina döneminde karbonhidrattan uzağım çünkü istediğim şekilde spor yapamıyorum. Ama canım istediğinde kendimi durdurmuyorum. Bu benim yapımda yok, bir şeyi istediğim zaman mutlaka yaparım.