Atatürk Anıtı'na saldıranlar tutuklandı

Samsun'da Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da ayak bastığı noktaya konulan anıtı urganla yıkmaya çalışan C.İ.F ve B.F adlı iki kişi mahkemece tutuklandı.

Atatürk Anıtı'na saldıranlar tutuklandı

Sözcü Gazetesi'nden İsmail Akduman'ın haberine göre Samsun’da Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Milli Mücadeleyi başlatmak için kente ayak bastığı noktaya konulan anıta düzenlenen saldırı lanetleniyor.

Atatürk’ün bindiği atın ayaklarına bağlanan halatın bir araç ile çekilerek yıkılmaya çalışılmasına başta siyaset, sanat, spor dünyasından olmak üzere toplumun her kesiminden binlerce tepki yağdı.

Kentin sembolü haline gelen Atatürk anıtı, Avusturyalı heykeltıraş Heinrich Krippel tarafından yapılarak 29 Ekim 1931 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 yılında Milli Mücadeleyi başlatmak için kente ayak bastığı noktaya konulmuştu.

Onur anıtı olarak bilinen ve milli törenlerin düzenlendiği Atatürk anıtının yıkılmaya çalışılmasının ardından Samsunlular dün gece alanda nöbet tuttu.

TUTUKLANDILAR

Samsun’da Milli Mücadele’nin simge eserlerinden, Atatürk Parkı’ndaki Onur Anıtı’na halat bağlayıp, çekmeye çalışan B.F. ve kuzeni C.F., savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. 2 kuzen tutuklanarak, cezaevine konuldu.

“ATATÜRK'Ü SEVMİYORUM”

Sanıklardan C.R.F saldırıyı kendisinin planladığını belirterek, “Atatürk'ü hiç bir zaman sevmedim. Sevmek mecburiyetinde de değilim. Kendim kafamda kurdum. Aracıma çelik halat ve urgan koydum. Yeğenimi de yanıma alıp gittim. Yeğenimin yardımıyla anıta çıktım.   Halatı bağladım. Aracımla çekerek yıkmaya çalıştım. Halat kopunca da bırakıp gittik. Pişman değilim. Ama bir daha yapar mısın diye sorarsanız eğer yapmam” dedi. Diğer sanık B.F ise amcası olan C.R.F'nin kendisini ikna ettiğini gönlü rahat etsin diye onunla gittiğini söyleyerek, anıtın yıkılmadığını görünce amcasının çok üzüldüğünü söyledi.

GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Uyuşturucu, tehdit, darp gibi suçlardan çok sayıda sabıkası bulunan 2 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderilirken geniş çaplı soruşturmanın devam ettiği açıklandı.

Sanıklardan C.R.F, gazetecilerin niye yaptınız sorusuna, “İfademde hepsi var” diye cevap verdi.