Atiye: 'Amacım zamansız olmak'

Atiye 2 yıl aradan sonra "Soygun Var" adlı yeni albümüyle yeniden hayranlarıyla buluştu.

Atiye: 'Amacım zamansız olmak'

- Albüm çıkarma dönemleri genellikle sancılı geçer. İki yıl aradan sonra bu albümünüzü yaparken yaşadıklarınızı özetler misiniz?
Yeni albümümün çok iyi olmasını istedim. Bunun için de elimden geleni yaptım. Albüm çalışması sırasında detaycı olurum, en çok da kendimi zorlarım. Ama genelinde çok keyifli bir çalışma oldu. Zaten İskender Paydaş ile uzun zamandır birlikte çalıştığımız için birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Tam hayal ettiğim gibi bir albüm oldu.

- Bu albümde aynı zamanda sizin besteci kimliğiniz de ön plana çıkıyor...
İlk albümümden beri kendi bestelerimi yapıyorum ve her albümümde bestelerimin yer alması benim için çok önemli. Ayrıca her albümümde olduğu gibi ‘Soygun Var'da da hem yerli hem yabancı söz yazarları ve besteciler yer alıyor. Bu albümde Nazan Öncel, Murat Güneş, Deniz Erten, Bora Duran gibi değerli isimlerle çalışmış olmak çok güzel bir deneyimdi.

- Şarkılarınızı yazarken nelerden ilham alıyorsunuz?
Kendi bestelerimin Türkçe sözleri genelde babama ait oluyor. Daha doğrusu babam yazıyor ben besteliyorum. İyi bir ekip olduğumuzu düşünüyorum. Hem esprili ve eğlenceli şarkılar yapıyoruz ayni zamanda çok duygusal şarkılarımız var. Başkası yazdığında yine kendi yaşadıklarımdan ilham alarak yönlendirmeyi seviyorum. Hazır bir şarkıyı okuyabilmem için de aynısını yaşamış olmam veya en azından anlatılanları hissetmem ve benimsemem lazım. Bana aykırı olan bir şeyi okumayı tercih etmiyorum. Söz ve özellikle müzikte hep farklılığın peşindeyim bu yüzden sıra dışı bir cover duyduğumda da değerlendiriyorum. Yeni albümümde iki cover var. Biri Hindistan'dan gelen ‘Soygun var' diğeri ise Yunan bestesi ‘Bir Hain'.  İngilizce şarkılarım da hem söz yazıyorum hem beste yapıyorum. Türkçe şarkılarımda ise besteciliğim daha ön planda.
 
- Şarkılarınızı kaydederken, bir yandan sahnede ne giyeceğinizi de düşünüyor musunuz?
Ne giyeceğimden ziyade daha çok klibi, dansı ve sahnedeki performansımı düşünüyorum. Hatta prodüksiyon aşamasında alt yapıları dansıma göre hazırlıyoruz.

- Diğer pop şarkıcılarından farkınız nedir?
Bütün sanatçılara saygı duyduğum için sadece kendimden bahsedebilirim. İşime aşık olduğum için çalışmayı çok severim, kolay kolay da yorulmam. Hep kendimi geliştirmeye çalışıyorum, kendimle yarışıyorum. Kendimi tekrarlamaktansa yenilemeyi tercih ediyorum, farklı şeyleri denemeyi seviyorum. Amacım yenilikçi ama zamansız olmak. Beni en mutlu eden şey de müziğimle dinleyicilerimi mutlu etmek.

- Türkiye'de sadece piyasa koşullarına denk düşsün diye yapılan müzik var. “Bu yaz bu tutar” falan diye yapılan! Onlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bir şey düşünmüyorum. Herkes istediği gibi müzik yapabilir. Ben kaliteye önem veren bir sanatçıyım. Sevmediğim bir şarkıyı okuyamam, beğenmediğim bir prodüksiyonu albüme koymam. Bir şeyin arkasında durabilmem için öncelikle benim içime sinmesi gerekiyor. Beni sevmediğim bir şarkıyı dinleyicilerimin beğeneceğini düşünmüyorum.

- Bir erkeğin kalbini çalmak için çeşitli oyunlar yapar mısınız?
‘Soygun Var' klibinde bir kalp hırsızını oynamak çok eğlenceliydi. Ama gerçek hayatta birisinden hoşlanıyorsam eğer oyun oynamam. Düşüncelerini ve duygularını açık ve net bir şekilde ifade eden bir kadınım.

- Nasıl erkeklerden hoşlanırsınız?
Öncelikle iyi kalpli olması gerekir ve ne istediğini bilmesi önemli.

- Aynı zamanda televizyon sektöründe de yeni bir diziye başlayacağınızı öğrendik. Biraz bahseder misiniz?
Bugüne kadar birçok dizi teklifi aldım ama dizi devamlılık isteyen bir şey olduğu için çalışma tempoma uygun değil. Senaryosunu beğendiğim bir film teklifi gelirse eğer mutlaka değerlendiririm.

- Şu an da sizin için en önemli şey nedir?
Yeni albümüm ‘Soygun Var'ın dinleyicilerim tarafından beğenilmesi! Albümü yaparken sahneden biraz uzak kaldığım için konser vermeyi ne kadar özlediğimi fark ettim. Konserlerimi dört gözle bekliyorum.

AKŞAM İNTERNET SİTESİ


Konular Röportaj