Av. Jale Soydan: "Tehdit eden erkeğe elektronik kelepçe takılsın"

İzmir'de 2015 yılında, eski kocası tarafından 8 kurşunla vurulduktan sonra ağır yaralanan avukat Jale Soydan, hem ideallerinden vazgeçmedi hem de şiddet uğrayan kadınlara yönelik yaptığı çalışmaları artırdı.

Av. Jale Soydan: "Tehdit eden erkeğe elektronik kelepçe takılsın"

Yeni Asır Gazetesi'nden Fatih Şendil'in haberine göre İzmir'de 2015 yılında, eski kocası tarafından 8 kurşunla vurulduktan sonra ağır yaralanan avukat Jale Soydan, hem ideallerinden vazgeçmedi hem de şiddet uğrayan kadınlara yönelik yaptığı çalışmaları artırdı.

Kocası tarafından silahla vurulmasından sonra, ard arda geçirdiği ameliyatlarla hayata tutunan Soydan, uzunca bir tedavi sürecinin ardından yeniden mesleğine döndü. Avukat Jale Soydan, "Kadına şiddet olaylarının önlenmesinde birinci olarak, tehdit eden, 'öldürürüm' diyen erkekler, yurt dışında olduğu gibi, kelepçe takılarak kontrol altına alınmalı. Yani bir anlamda zincirle kontrol edilmesi gerekmektedir" dedi.

12 YIL YATIP ÇIKACAK

Soydan, bundan sonraki mesleki yaşamı boyunca, kocasından şiddet gören, yaralanan veya hayatını kaybeden tüm kadınlara ücretsiz danışmanlık yapacağını söylerken, "Her gün dur yeter deniliyor, ancak bir sonuç yok. Yine bu erkekler öldürüyor, sakat bırakıyor. Beni bu hale getiren adam 20 yıl ceza aldı. 12 yıl yatıp çıkacak. Şiddet mağduru kadınları tehdit eden erkeklere yurt dışında olduğu gibi elektronik kelepçe takılsın. Bu şekilde daha sıkı takip edilir" dedi.