Avrupa, Salih Müslim için 3 maymunu oynadı!

Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz, Suriye PKK'sı PYD'nin lideri Salih Müslim'in Avrupa Parlamentosu'nda açıklama yapmasından haberi olmadığını savundu.

Avrupa, Salih Müslim için 3 maymunu oynadı!
Hürriyet'te yer alan habere göre üç maymunu oynayan Schulz, "Bahsettiğiniz beyefendinin Avrupa Parlamentosu'nda olduğu bilgisini bugün burada aldım. Bu şahsi bir davettir" diye konuştu.

Suriye PKK'sı PYD lideri Salih Müslim'in Avrupa Parlamentosu'nda basın açıklaması yapması tepkiye yol açmıştı. Bugün Türkiye'yi ziyaret eden Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı ortak açıklamada, kendisine terör örgütü PYD liderinin AP'de açıklaması yapması sorulunca, bilmediğini söyledi.

Schulz, şu ifadeleri kullandı;

"Bahsettiğiniz beyefendinin Avrupa Parlamentosu'nda olduğu bilgisini bugün burada aldım. Bu şahsi bir davettir. Bu herhangi bir şekilde benim çalıştığım kurumu bağlayıcı nitelikte değildir. Ben şaşırdım, ben kendisini davet etmezdim. İfade ettiği görüşler de kendi görüşleridir. Bunların herhangi bir şekilde beni temsil ettiğini düşünmüyorum"

Terör örgütü PYD lideri Müslim, bugün Avrupa Parlamentosu'nda basın toplantısı düzenlemiş ve Avrupa'nın bu tavrı tepkiye yol açmıştı. Müslim, daha önce yaptığı açıklamalarla Türkiye'nin 'Fırat Kalkanı' operasyonundan rahatsızlık duymuş, TSK DAEŞ'i vurunca savunmaya geçmişti.