Avukat Yusuf Erikel: "Asıl bela, hukuku bilmeyen hakimlerdir"

Türk milletinin huzuru ve bekası adına, Binlerce Şehit vermiş ve bu uğurda zindanlarda birlikte çile çekmiş bir misyonun siyasi aksiyonu MHP, şuan sadece bir kongre yüzünden bölünme ve parçalanmanın eşiğinde. Daha doğrusu bu noktaya birileri çok ustaca ve çeşitli Hukuk oyunları ile getirdi.

Avukat Yusuf Erikel: "Asıl bela, hukuku bilmeyen hakimlerdir"
Haber2000'den Göktürk Tunçtürk, ünlü Avukat Yusuf Erikel'e sordu: "MHP’de ki Hukuk kargaşasının neden doğduğunu, hukuksal gerçekler nedir? Kimler, Hukuken ne yapmalı idi? Hukuken çağrı heyeti nedir? Şuan çağrısı yapılan Kurultayların hangisi Hukuken geçerli? Ve bu siyasi kaosun asıl suçluları kimler?"

İŞTE ÜNLÜ HUKUKÇU VE SİYASETÇİ AV. YUSUF ERİKEL’in, MHP’de YAŞANAN KONGRELER VE HUKUK KARGAŞINDA Kİ HUKUKİ TESPİTLERDEN ÖNEMLİ NOKTALAR VE AÇIKLADIĞI HUKUKİ GERÇEKLER

--“Mahkeme, Çağrı heyeti atayamaz.. ‘Çağrı heyeti kararı’ ne demek? Mahkeme “çağır” demiş, MHP çağırmamış mı da mahkeme çağrıcı atamış.. Müneccim mi bunlar.. belki karar uyacak çağıracak. Ama bu ülkede Yargıtay başka bir muamma”..

-- “Burası Türkiye.. Bazı hâkimler kürsüye çıkınca haşa kendini Allah sanıyor.. Bu ülkenin en büyük belası bu bazı hâkimler?”

Hangi hâkimler yaptıkları, işini adeta bir ibadet şuuruyla yapmayan ve önlerine gelen olayın içinde kaybolmayan yüzeysel olarak işe bakan hakimler?”

--Hazreti Muhammed; “üç hâkimden ikisi, cehennemdedir” diyor ve bu işi yapanları uyarıyor

--Normalde bu kararın tashihi kararı var ama muhterem Yargıtay başkanı çay toplarken elinde makas can havli ile ‘kesin’ diyor .. bir kere de bilmiyorum de değerli insan .. Ortamı uhuvvete çevirecek bir tebessüme sebep olacak yorum yap… Niye kesin?…  Aç maddeyi tashihi karar edilemezler yazıyor… Bu konu var mı? belki yeni bir delil ile, veya bu arada cumhuriyet başsavcılığı bir karar verir veya bir başka durum çıkar ve tashihi karar bozar nerden biliyorsun kesin….

Bu olay başka mübarek insan… Sen öyle yorum yapıyorsun da, kardeşten öte birbirini seven milyonların arasına fitne koyuyor … İkna et kardeşim… Kararın ikna etsin ikna”

-- “Dediğim gibi Alınan karar ve hukuk sadece fitne kaynağı oldu… Düne kadar ‘Genel Başkanım veya abi veya kardeş ülküdaş diyen’ bir birine düştü.. Bu nasıl hukuksa?”

-- “Yahu kardeşim.. Türkçe bilmiyor muyuz?. Adı üstünde ‘çağrı heyeti’.. Ne demek? ‘Çağırılmazsa, sen çağır’ denilen insanlar.. Güzel..

Ya değerli kardeşim… Yargıtay kararı henüz kesinleşmeden, hatta tebliğ bile edilmeden adamlar, yani MHP merkezi zaten çağrı yaptı... Senlik bir durum henüz yok ki mübarek..
Çağırmazsa sen çağıracaktın… Adam çağırmış…
Yok , ‘illaki onlarda çağıracak’  Niye? .. Hukuk yok ki ülkede”

-- Peki bunları yapacağına, muhalifler hukuk adına ne yapmalıydı?

-- Onun için; MHP Hukuki süreci bu, ülkede hukukun başa bela noktaya geldiğinin ispatıdır…

-- “Şimdi önce gördüğüm bu tartışmanın sebebi her iki tarafın avukatları, bunlar işi siyasi havada götürdü intibaı oldu…. İşi hukukta tutamadığı gibi, kimi doğru yaptı izah edemedi, kimi yanlış yaptı siyasete sığınıp olayı örtbas etti. Olmaz….. Olayı aslında hukuka çekince taraflar arasındaki kavga da biter…  Çünkü usul hukuk olunca vusul adalet olur.”


Sayın Yusuf Erikel inşallah sağlığınız yerinde ve tedaviniz olumludur. Sizi tanıyan herkes gibi kanser tedavinizde Allahtan şifa dileriz. Uygunsanız yani sağlığınız müsaitse şu son günlerde devam eden MHP kongre sürecindeki olayları ve hukuki noktaları bir değerlendirmek istiyoruz...


Aslında siyasi manada MHP ile alakalı olarak söz söyleme yetkim yok. MHP’nin siyasi olarak olduğu noktada emek veya hizmetim olmadığı için bir fikir de beyan etmem ayıp olur. Ben sadece dua ediyorum Allah aralarındaki kırgınlıkları kaldırsın ve kalplerini birbirine birleştirsin. Çünkü biliyorum ki her iki taraf içinde samimi insanlar vardır onlar dikkat etsin aralarındaki yanlış insanların amaçlarına ulaşmalarına fırsat vermesin.. Allah hepsini hayırda muvaffak etsin..

Ancak ‘hukuki olarak konuyu değerlendir’ derseniz olur ..

Elbette bu olur derken şunu da deyim…. Türkiye’de ki hukuk temeli beşer olan hukuk beşerin de temeli bu milletin örfü ve dini değil, özellikle medeni veya hukuki mevzuat Avrupa cezai mevzuat yine Avrupa idari mevzuat yine Avrupa o sebeple bazen bu ülkedeki hukuki olaylara mantıksal olarak bu kanunlar yetmiyor.. Hep söylüyorum Avrupalı Hans kadar yeri geldiğinde anayasal kurumlar diyanet veya ilahiyat fakülteleri aracılığıyla Allah ve peygamberin tavsiyeleri de dikkate alınarak mevzuat hazırlanırken istifade edilse çok iyi olur..

Ancak burada mutlaka dikkat edilmeli ve bu tavsiyeler bilim ve örf bağlamında idrak ile ele alınmalı yoksa Avrupa’nın inkarından Arab’ın ifradına veya hocaların yobazlığına saplanılır.. Tüm bu dikkat içinde hukuk yeniden ele alınmazsa gördüğünüz gibi dört diyen de, dokuz diyende hukuktan delil getirir.

Ben burada fikirlerimi söylerim sizde sanıyorum muhaliflere yakınsınız, ricam benim dediklerimi hukuki olarak değerlendir. İşe siyaset girerse boşver... Ne sor ben ne söyleyeyim…

Sayın Erikel gerçekten siyaseten değil hukuken değerlendirmenizi istiyoruz. Bu nasıl iş her kafadan bir ses çıkıyor? Herkes, ‘Hukuken bu doğru’ diyor. Bu işin hukuksal açıdan en doğrusu nedir?

Vakit kaybetmeden ben direk hukuki değerlendirmede bulunayım bildiğim kadar ..

Şimdi önce gördüğüm bu tartışmanın sebebi her iki tarafın avukatları, bunlar işi siyasi havada götürdü intibaı oldu…. İşi hukukta tutamadığı gibi, kimi doğru yaptı izah edemedi, kimi yanlış yaptı siyasete sığınıp olayı örtbas etti…

Olmaz….. Olayı aslında hukuka çekince taraflar arasındaki kavga da biter…  Çünkü usul hukuk olunca vusul adalet olur..

Şimdi bu bağlamda süreci bildiğimiz duyduğumuz kadar tek tek ele alalım..

Ne oldu?


Bir grup kongre istedi.. Genel Merkez kabul etmedi… Onlar da mahkemeye gitti…

Buradan başlayalım.. Kabul etmemesi olur mu?. Olur…

Karşı tarafın mahkemeye gitmesi olur mu … ? Olur…

Mahkeme ne yapmalı idi? Burada sıkıntı aslında bu mahkemenin yaptıklarında…

Davayı kabul edebilir mi? Eder..

Ancak davanın tensibinde en basit konuda imzaları incelerken, bu kadar adamın imzalarını inceledi mi?

Genel merkezden üyelik teyidi yaptı mı? Varsa itiraz ele aldı mı bilmiyoruz ….

Diyelim yaptı.. Davayı kabul edebilir mi? Eder..

Ancak bu kararı veremez..

Neden?

AVUKAT YUSUF ERİKEL'İN ÇARPICI AÇIKLAMALARININ TAMAMINI HABER2000.COM'DAN OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!..