Avukat Yusuf Erikel'den çarpıcı açıklamalar!

Avukat Yusuf Erikel; Günaydın Kocaeli'nden Bigman Çakman'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Avukat Yusuf Erikel'den çarpıcı açıklamalar!
Bigman Çakman / Günaydın Kocaeli

Ergenekon'un Başbakanı olarak Silivri’de 7 yıl hapis yattı.

Bu süre zarfında kanser oldu, kan kustu.

Tedavisine izin vermeyen mahkeme heyetine içinde kustuğu kanlarla dolu poşetleri gönderdi, şov yapma dediler…

En sonunda tahliye edildi ve Egenekon’un avukatlığını üstlendi.

Karşınızda Nam-ı diğer Ergenekon'un başbakanı Yusuf Erikel...
 
*Silivri’de tutuklu bulunduğunuz sürede neler yaşadınız?
-Silivri’de yattığım dönemde kanser oldum. İçeride kaldığım 7 yıl içinde nerdeyse işkence görmediğim bir gün yoktu. Şimdi hesap görme vakti, suçsuz olan varsa bağrıma basarım, ancak suçu olan da hak ettiği cezayı sonuna kadar çekecek, FETÖ’den intikamımızı alacağız. Ergenekon davası sürecinde bize yaşattıklarının hesabını tek tek verecekler. 15 Temmuz sürecinde bu şerefsizlerin gerçek yüzünü zaten bir kez daha hep birlikte gördük.
 
*15 Temmuz sonrası ulusal medyada Erdoğan’ın yanındayım şeklinde bir beyanatınız olmuştu, FETÖ/PYD davalarında yapılan hatalar nedeniyle düşüncelerinizde herhangi bir değişiklik oldu mu?
-Tek derdim Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a FETÖ/PYD ile mücadelesinde destek olmak. Çünkü gerçek anlamda Cumhurbaşkanımız dışında FETÖ/PYD ile mücadele eden başka birisi yok. Sayın Erdoğan’ın bu konudaki samimiyetine inanıyorum. Eksik ya da yanlış hiç fark etmez, bu mücadelede her şeyi görmezden gelerek Cumhurbaşkanının mücadelesine sonuna kadar destek olacağım.
 
*Faruk Bostan’ın da avukatı olarak, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın FETÖ’cü olup olmadığının tespiti için bir dava açtınız, bununla ilgili olarak neler söylemek istersiniz?
-Ben Nevzat Doğan denen şahsı tanımam. Belediye başkanı olması da benim için hiçbir şey ifade etmez. Eğer Nevzat Doğan isimli şahıs masumsa gider kendisini tebrik eder, insanlara da ne güzel bir belediye başkanınız var gurur duyun derim. Ancak Nevzat Doğan isimli şahıs FETÖ/PYD ile iltisaklıysa gereğini yaparız. Özellikle ben beni içerde 7 sene yatıran bu şerefsiz yapıya destek veren kim olursa olsun hesabını sorarım. Nevzat Doğan denilen şahsın FETÖ/PYD ile iltisaklı olup olmadığına dair araştırmamızı yapacağız. Bizim şahıslarla işimiz yok. Biz FETÖ/PYD ile iltisaklı kim varsa onların peşindeyiz. MİT Müsteşarı Hakan Fidan kardeşim gerekeni yapacak. Bunlar daha devletin gücünü görmediler!
 
*Nevzat Doğan ve Faruk Bostan davası için MİT’ten rapor isteyeceğiniz doğru mu? Normal şartlarda böyle bir prosedür var mı?
- Mit müsteşarı Hakan Fidan'la çok farklı bir samimiyetimiz var. O gerçek bir Müslüman, ona kardeşim diye hitap edebilen nadir kişilerden biriyim. Kendisiyle tanışıklığımız yıllar öncesine dayanır. Saatlerce oturur sohbet eder istişareler yapardık. Bugün Hakan kardeşim MİT müsteşarı oldu. Bu görevde oldukça başarılı olduğuna inanıyorum. İnsanların görmediği bilmediği birçok başarısı var. Hiçbir şey kamuoyunda göründüğü gibi değil. Ben Hakan kardeşimden Nevzat Doğan hakkında FETÖ/PYD ile iltisaklı mı değil mi diye bir rapor alacağım. Bunu da kamuoyuyla paylaşacağım.
 
*Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la en son ne zaman görüştünüz?
-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la geçtiğimiz aylarda bir görüşmem olacaktı fakat benim sağlık sorunlarım, onun da teşkilatlar üzerindeki yoğun çalışması nedeniyle bir türlü denk gelemedik. Önümüzdeki ay Allah nasip ederse bir araya geleceğiz. Kendisiyle görüşmem gereken bir çok konu var, bunların arasına Kocaeli’ndeki sorunları da dahil edeceğim. Kocaeli hakkında da edindiğim önemli bilgileri kendisine aktaracağım.
 
*Kocaeli’nde avukatlık büronuz yok mu?
-Kocaeli’nde avukatlık büromuz yok, bizim büromuz İstanbul Fatih’tedir. Birçok arkadaşımızla da orada ekmeğimizi bölüşüyoruz. Kocaeli’nde pek fazla işimiz olmuyor. Genelde ziyaret amaçlı Kocaeli’nde bulunuyorum. İstanbul’da birçok önemli müvekkillerimiz ve emsal davalarımız var. Türkiye’de hukuk konusunda bizi tanımayan yoktur. Tüm bunları Kocaeli’nde yapmamız imkansız olurdu. Fakat ben Kocaeli’ni ve insanlarını çok seviyorum. Hepsi benim kardeşim gibi.
 
*Son olarak söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?
-Ben bu davaya ömrümü verdim. FETÖ/PYD ile iltisaklı olan kim varsa bilsin ki karşısında ben varım. Bunlar hem Ergenekon’da hem de 15 Temmuz’da insanlara yaşattıkları acıların hesabını devletimize verecekler. Bu FETÖ’nün köpekleri daha devletin gücünü görmediler. Hiç merak etmeyin adalet mutlaka tecelli edecektir. Bu güzel sohbet için sizlere teşekkür ediyorum. Allah’a emanet olun.

Bigman ÇAKMAN / GÜNAYDIN KOCAELİ