Avustralya'da bir Türk yıldız doğuyor

İzmirli bir ailenin oğlu olarak Avustralya’da doğan 21 yaşındaki Deniz Akdeniz, bu ülkede çekilen bir filmdeki rolüyle beğenilerek, ’en yetenekli ve yakışıklı oyuncu’ seçildi.

Avustralya'da bir Türk yıldız doğuyor

Türkiye’den 1987 yılında Avustralya’ya göç eden İzmirli Atila Akdeniz ve Aysel Akdeniz çiftinin 1990’da Melbourne’de dünyaya gelen oğulları Deniz Akdeniz, Avustralyalı yazar John Marsden’in yazdığı yedi kitaplık "Tomorow" serisinin ilki "Tomarrow Weenwar Began (1993)" adlı eserden esinlenek çekilen filmdeki oyunculuğuyla beğeni toplandı. Başarılı bir performans sergileyen Deniz Akdeniz, bu ülkede "en yetenekli ve yakışıklı oyuncu" ödülünün de sahip oldu. 7 Avustralyalı gencin hafta sonu değişiklik yapıp, büyüleyici güzellikteki, "cehennem" adı verilen doğal ortamda kamp yapması ve ardından yaşadıkları kasabaya döndüklerinde, geride bıraktıkları yaşamlarınından hiçbir şey kalmamasını konu eden filmde, oyuncular arasında en dikkat çekici performansı Deniz Akdeniz gösterdi. Akdeniz’e, canlandırdığı Homer karakteriyle Avustralya’da, yeni neslin en yakışıklı aktörü gözeyle bakıldığı belirtildi. Deniz Akdeniz’in ABD’den gelen film tekliflerini değerlendirdiği, şirketlerle görüşmelerde bulunduğu ifade edildi. Akdeniz’in film Türkiye’de gösterime girdiğinde ülkesine geleceği de belirtildi.

Genç oyuncu Deniz Akdeniz’in, ODTÜ Elektronik Bölümü mezunu olan, Melbourne’de mühendislik ve MBA (iş idaresi) masteri yaptıktan sonra uzun yıllar yönetici olarak bu ülkede çalışan babası Atila Akdeniz ise üniversitede ’İş İdaresi’ dersleri veriyor. Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü mezunu olan annesi Aysel Akdeniz ise Melbourne’deki büyük bir hastanenin biyokimya laboratuvarında bilimsel araştırmalar yapıyor. Yayınlanan 12 bilimsel makalenin yazarları arasında yer alıyor. Deniz Akdeniz’in ekonomist olan ağabeyi Özgür Akdeniz de Australian and New Zealand Bank’ta çalışıyor.