Ayak kokusu nasıl önlenir?

Ayak kokusu nasıl önlenir?

Ayak kokusu nasıl önlenir?

Biz de sizler için ayak kokusu nedir? Çözümleri ve önlemleri nelerdir? diye araştırdık. İşte detaylar;

Ayak kokusunun en önemli nedeni ayakta oluşan bakterilerdir. Ayak florasının bozulması sonucunda, koku yapan bakterilerin ön plana çıkmasıyla başlayan rahatsızlığın pek çok çözümü mevcut.

Ayak kokusunun önlemenin en önemli yollarından biri; ayağın havalanmasına dikkat etmek. Banyodan sonra ayağın iyice kurulanması da önemsenmesi gereken başka bir detay.

Hiç ayak kokusu şikayeti çekmeyen biriyseniz ve yukarıda söylediğimiz dikkat edilmesi gerek kurallara da uyuyorsanız, ayağınızın mı yoksa ayakkabınızın mı koktuğunu ayırt etmeniz gerekiyor. Kimi ayakkabılar kullanılan malzemeler sebebiyle bakteri üretip, ayağınızın kokmasına da sebebiyet verebiliyorlar. Böyle bir sorunla karşılaştığınızda ise, ayakkabı içlerine mantar önleyici pudra sürmek veya o ayakkabıyı bir daha giymemekle bu sorununuzu çözebilirsiniz.

Ayak kokusunun sebebinin mantar olup olmadığına dikkat ettikten sonra ise, mantara yönelik ilaçlar, pudralar ve deodorantlar kullanılması gerekiyor. Ayağı havalandırmak ve kuru tutmak kısımlarını da dikkatle yaptıktan sonra, merhemli losyonlar, pudralar, antibakteriyel jeller, kullanabileceğiniz çözüm alternatiflerinden…