Ayşegül Ekinci’den çift dilde haber yayını!..

Gazeteci Ayşegül Ekinci, yine iddialı bir projeye imza attı. Kanal D Londra Temsilcisi Ayşegül Ekinci’den çift dilde haber yayını!..

Ayşegül Ekinci’den çift dilde haber yayını!..

Aralarında Leonardo Di Caprio, Naomi Campbell, Rihanna, Julian Assange, Daniel Craig, George Clooney , Angelina Jolie, Anthony Hopkins gibi isimlerin bulunduğu dünyanın tanınmış yüzleri ile yaptığı özel röportajlarla bilinen gazeteci Ayşegül Ekinci, yine iddialı bir projeye imza attı.

Aralarında Hollywood Yıldızları, siyaset, sanat, spor ve bilim dünyasından altı yüzden fazla  ismin bulunduğu dünya ünlüleri ile röportajlar yapan gazeteci-televizyoncu Ayşegül Ekinci, özel haberleri ve röportajlarından oluşan kendi adını taşıyan www.aysegulekinci.com haber sitesi ile yayın hayatına girdi. İngiltere’ye MBA yapmak için giden ve devrin İngiltere Başbakanı Tony Blair’le yaptığı söyleşi ile kariyer değiştiren Ayşegül Ekinci, önemli basın kuruluşlarının Londra Temsilciliği’ni yürüttü. Hürriyet Gazetesi Londra Editörlüğü ve CNNTÜRK Londra Temsilciliği ardından transfer olduğu Kanal D Haber’ in halen Londra Temsilciliği’ni yürütmekte olan Ekinci, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaptığı haberleri  sitesinde topladı.

Bu haber sitesinde yok yok

Pakistan, Afganistan, Küba’da bulunan Guantanamo Askeri Üssü gibi dünyanın sıcak bölgelerinde de yaptığı savaş muhabirliği sırasında ölümden dönen, Afganistan’da 11 Eylül’den bu yana hiç bir batılı gazetecinin girmeye cesaret edemediği Akotta Khatta Medresesi’ne girerek TGC’den televizyon dalında ödül alan gazeteci-televizyoncu Ayşegül Ekinci, sitesinde Londra, Paris, New York ve İstanbul’un da nabzını tutuyor. Sitesinde özel haber, röportaj ve blog yazılarına yer veren gazeteci şimdiye kadar gün ışığına çıkmamış fotoğraf arşiviyle de dikkat çekiyor.

Takipçiler istedi proje öyle ortaya çıktı

Londra ve İstanbul merkezli görev yapan gazeteci Ayşegül Ekinci, iki dilde yayın yapan ilginç projesi ile ilgili şunları söyledi : ‘ Ben dış haberciyim. Haber yapmak için dünyanın çok çeşitli sıcak bölgelerinde bulundum. Özel haberler, dünya gündemindeki başlıklar, Türkiye’nin bu başlıklardaki yeri benim ilgi sahamı oluşturuyor. Örneğin, geçen Ekim ayında Wikileaks’in kurucusu Julian Assange ile Türk basınına verdiği tek röportajı gerçekleştirmiştim. O röportajda, Wikileaks ve Türkiye ile ilgili belgelerden bahsetmiştik. Sonra, biliyorsunuz, Türkiye belgeleri gündeme oturdu. Özel haberlerin dışında özellikle Hollywood Yıldızları ile yaptığım  röportajlar, Türkiye’de olduğu kadar İngiltere’de de çok konuşuluyor. Yaptığım haber ve röportajlar İngilizce olarak çeşitli İngiliz gazete, dergi ve televizyonlarında da yayınlanıyor. Uluslararası magazin basınına oldukça malzeme üreten bir habercilik de yapıyorum. Haberlerimi, gazetede okuyan ya da televizyonda izleyen kemikleşmiş bir takipçi kitlem var. Onlardan da gelen yoğun istek üzerine tüm haberlerimi, Avrupa’da yaşayan bir Türk kadın gazeteci olarak izlenimlerimi, aktüel hayatı, ünlülerin hayatını www.aysegulekinci.com’ da aktarıyorum. Dünyanın her yerinden hem Türk hem de yabancı takipçilerim var. Onlarla, bu yolla buluşmak oldukça keyifli oldu.

Murat Evgin’den, Ayşegül Ekinci’ye özel beste

Ünlü sanatçı Murat Evgin de, yakın arkadaşı Ayşegül Ekinci’nin özel haberlerinden oluşan çift dilde yayın yapan haber sitesi www.aysegulekinci.com için özel bir beste çalışması yaptı. Yaptığı film ve dizi müzikleri ile Avrupa’da , en az Türkiye’deki kadar tanınan ve sevilen sanatçı, Ayşegül Ekinci ile ortak çalışması için şunları dedi: "Sevgili arkadaşım Ayşegül Ekinci’nin web sitesinin müziğini bestelerken aklımda simge olarak hep yurtdışında bizi başarıyla temsil eden bir Türk kadını vardı. Bu eserde yoğun olarak batılı bir altyapı üzerinde hasreti en iyi anlatan ney ve atası bağlama olan buzuki enstrümanlarını kullandım. Klasik gitar, bendir, kilise orgu ve elektronik sesler de atmosferi yansıtmak için kullandığım diğer enstrümanlar. Ayşegül bir yandan dünya yıldızlarının karşısına çıkıyor, onlarla kendi lisanlarında röportajlar yapıyor, bir yandan da eğitimli ve çağdaş Türk kadınını temsil ediyordu, müzik de hissiyat olarak bunları anlatmalıydı. Umarım beğeniyle dinlenir"

İşte Murat Evgin'in bestesi..

Dinlemek için haberin videosuna TIKLATINIZ!..