Azra Kohen o hakareti affetmedi

Yazar Azra Kohen, hakkında yazılan ağır hakaret içerikli sözler üzerine savcılığa başvurarak suç duyurusunda bulundu.

Azra Kohen o hakareti affetmedi

Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre şikayetin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu hakaret içerikli sözleri yazan kişinin tespit edilmesi için soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında bicarpicambideduvarcarpicak kullanıcı ismi ile 'Kendini bir b.. zanneden kadın. Fi, Çi ve Pi'yi okuduğum güne lanet olsun. Kendini beğenmiş, bir b.. bildiğini sanan at gözlüklü egon yüzünden, bizzat seninle ilgili her şeyi boykot ediyorum ve senden midem bulanıyor' şeklindeki paylaşımı yapan kişinin tespit edilmesi için çalışma başlattı.

Yapılan inceleme sonunda söz konusu paylaşımları yapan kişinin Merve S., olduğu ortaya çıktı. Savcılık yürütülen soruşturma sonunda Merve S., hakkında 'Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçunu işlediği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Dava ilerleyen günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

'Dizi kısa sürünce sinirlendim'

Merve S., savcılıkta verdiği ifadesinde Kohen'in sevdiği ve beğenerek kitaplarını okuduğu bir yazar olduğunu söyledi. Ancak, Fi-Çi-Pi kitap serisinin dizileştirildiğini, fakat uzun süre devam etmemesinden dolayı yaşadığı kızgınlığın vermiş olduğu vahametle yorumlarda bulunduğunu ve pişman olduğunu belirtti.