Bakan Albayrak: "Rejim değil sistem sorunu var"

4. Genç Türkiye Zirvesi’nde konuşan Enerji Bakanı Berat Albayrak, “Türkiye’de rejim değil sistem sorunu var. Bu sorunu çözecek yeni bir anayasa şart. Bu noktada siz gençlere büyük iş düşüyor” dedi.

"Rejim değil sistem sorunu"
Sabah'tan Zafer Halatçı'nın haberine göre dünyanın dört bir yanından 3 bin genci buluşturan 4. Genç Türkiye Zirvesi'nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "5 aylık süreç Türkiye'nin ne tür risklerle karşı karşıya olduğunu çok net şekilde gösterdi. Türkiye'de rejim sorunu yok, sistem sorunu var. Bu sorunu çözecek yeni bir anayasa şart" dedi.

3 BİN ÖĞRENCİ BULUŞTU

Yıldız Teknik Üniversitesi öncülüğünde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İhracatçılar Meclisi stratejik ortaklığı ile yapılan 4. Genç Türkiye Zirvesi'nde bu yılki slogan 'Türkiye'nin geleceği, bilgi geleceği' oldu. 81 il ve 165 ülkeden 3 bin öğrencinin buluştuğu zirvede, cumhuriyetin, 100'üncü yılında stratejik hedeflerine ilerlerken, değişen ve dönüşen dünyada Türk gençliğinin bilgi ekonomisine sağlayacağı katkının önemi konuşuldu. Kaliteli eğitimin rolü, bilgi sermayesi, bilgi ekonomisi ve yeni teknolojileri üretmenin olmazsa olmaz olduğu vurgusu yapıldı.

Bakan Albayrak: "Rejim değil sistem sorunu var"