Bakan Bozkır'dan vize açıklaması!

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır, önümüzdeki yılın ekim ayında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Schengen bölgesine vizesiz olarak girebileceklerini söyledi.

Bozkır'dan vize açıklaması!
CİHAN'da yer alan habere göre Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Türkiye'nin AB'ye Üyelik Süreci' konulu sivil toplumla diyalog toplantısı AB Bakanı Volkan Bozkır’ın katılımıyla Samsun’da düzenlendi.

Samsun’da bulunan sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, iş dünyası kuruluşları ve üniversitelerden yaklaşık 1500 temsilcinin katılımıyla gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını AB Bakanı Volkan Bozkır yaptı.

AB sürecinde emin adımlarla hedefe doğru ilerlediklerini kaydeden Bozkır, “Son dönemde çok önemli gelişmeler meydana geldi. Tabiri caizse paradigma yeniden değiştiği için kartlar yeniden karıldı. Bir süredir istediğimiz hızda cereyan etmeyen bu ilişkiler, şimdi bundan çok önemli bir hız kazanacak. Türk insanını kendisini en çok rahatsız ettiği alanlardan bir tanesi vizedir. 1980 darbesiyle birlikte o dönem uygulanan baskılar neticesinden çok sayıda vatandaşımızın değişik ülkelere gitmesiyle birlikte vize aslında o yıllarda konulmuştu. Yani ondan önce vize yoktu. Şimdi bu vizenin kaldırılması için mutabakat sağlandı. İnşallah önümüzdeki yılın ekim ayında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen bölgesine vizesiz olarak girebilecekler. Tabi bunla birlikte müzakere sürecimiz hızlanıyor. Uzun zamandır fasıl açamamıştık geçtiğimiz hafta yeniden fasıl açtık. Bu hükümetler arası bir konferans olması nedeniyle 28 ülkenin oy birliği ve mutabakatının Türkiye’nin üyeliğinin devam ettiğinin bir göstergesi." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise, “AB’nin kurallarıyla ilgili bu yolda biz dersimizi iyi çalışıyoruz. Bu noktada gece-gündüz demeden hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ama Avrupalı dostlarımızdan beklediğimiz tek bir şey var; herkese nasıl bir süreç işletildiyse bize de aynı sürecin işletilmesi.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplantıya katılan sivil toplum kuruluşu temsilcileri kürsüye gelerek bakanlıktan ve hükümetten neler beklediklerini söyleme AB konusunda merak ettikleri soruları fırsatı buldu.

Yaklaşık 4 saat sürecek olan toplantının ardından AB Bakanı Bozkır havayoluyla Ankara’ya dönecek.