Bakan Koca'dan Aytaç Yalman açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aytaç Yalman ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Koca, Yalman'ın KOAH hastası olduğunu, ilk testlerin negatif çıktığını dile getirdi.

Bakan Koca'dan Aytaç Yalman açıklaması!

Habertürk'ün haberine göre Bakan Koca şunları söyledi: "Klinik bulgusu şüpheli olabilir düşüncesiyle çevresi taranıyor. Kimlerle temas ettiği dahil olmak üzere herkes taranıyor. Bu tarama sürecinde eşi dahi pozitif çıkanlar oldu. Ne zaman? Dün. Böyle bir vakata başta pozitif sonra negatif olabilir mi? Olabilir, yeni tanıyoruz. Başta negatif sonra negatif olan vakamızda var. Pencere dönemi olduğu söyleniyor. Bu dönemde bizim nasıl hassasiyetle yaklaştığımızı, öyle bir vakada bile beklenmeden erken dönemde taramaya hızla çıktığımızı, korumaları dahil olmak üzere herhangi bir yere temas etmeyin. 14 gün hiçbir şekilde temas etmeyin.

"HAYATINI KAYBEDEN VATANDAŞLARIMIZIN SAYISI 3 KİŞİ OLDU"

Bu pozitif eşi ve yakınlarında çıkması nedeniyle geriye dönük hastanedeki hekim arkadaşlar 'Bu koronavirüs olabilir' şeklinde yorumladılar. Dolayısıyla hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 3 kişi oldu. Buradan yakınlarına başsağlığı diliyorum."