Bakan Zeybekci'den Reza Zarrab yorumu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ödül töreninde Reza Zarrab'a verilen ihracat ödülüyle ilgili kendisine yöneltilen eleştirilere sosyal medyadan cevap verdi.

Bakan Zeybekci'den Reza Zarrab yorumu
İHA'nın haberine göre Türkiye İhracatçılar Meclisinin düzenlediği törende Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile birlikte iş adamı Reza Zarrab’a plaket veren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, konuyla ilgili kendisine yöneltilen eleştirilere sosyal medyadan sert cevap verdi.

Zeybekci, Ekonomi Bakanlığı görevini yaparken herkese hukuk çerçevesindeki performanslarına göre eşit mesafede durduklarını belirterek şöyle yazdı: "Başka bir ölçümüz olamaz. Bugüne kadar tüm ihracatçılarımıza yüzlerce ödül verdik ve tek kriterimiz ihracat rakamları oldu. Bu faaliyetlerimiz sırasında hiçbir zaman firmalarımızı başka kriterlere göre sınıflandırmadık ve aksi bir duruma izin vermedik. Bu tutumumuzdan dolayı hiçbir sebepten pişman ve vicdanen rahatsız olmadım. İhracatçılara verilen ödülleri hiçbir zaman ekonomi ya da diğer bakanlıklar vermedi.

TİM ve diğer sivil toplum kuruluşları verdi. Biz törene davet edildik. Sosyal medya perdesi arkasından kahramanlık yaparak küfreden zavallılar eminim bizi tanısaydınız ve zerre insan olsaydınız utanırsınız. Adam olmak zordur. Adamlığın hakkını verip dik durmak daha zor. Nasıl eserse essin dönek rüzgar, dik durduk elhamdülillah. Satmadık, satmayız.’’