Balıkesir'deki faciada 4 işçi öldü

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi ek bina inşaatında, beton dökülmesi sırasında çöken tavan kalıbının altında kalan 6 işçiden 4'ü yaşamını yitirdi, 2 işçi de yaralı olarak kurtarıldı.

Balıkesir'deki faciada 4 işçi öldü
Yeni Asır'da yer alan habere göre Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Çağış Yerleşkesinde Morfoloji Bölümü için yaptırılan 4 katlı ek bina inşaatının konferans salonun 534 metrekarelik tavanı için bugün saat 14.30 sıralarında beton dökülmeye başlandı. Ağırlığa dayanamayan kalıplar, büyük bir gürültüyle çöktü. 6 işçi göçük altında kaldı. Olay yerine itfaiye ve 27 kişilik Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 28 kişilik Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin yaklaşık bir saatlik çalışması sonucu göçük altından çıkardığı işçilerden Mehmet Ali Hisar olay yerinde yaşamını yitirdi. Ağır yaralı olan Mehmet Uzunbaş, İsmail Adın ve Ali Karaoğlan (30) BAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Mehmet Uzunbaş da hastanede yaşamını yitirdi. Göçük altında kalan diğer işçiler Ali Akbaş ve Nafiz Yakıcı'yı ise kurtarma çalışmalarının Balıkesir İtfaiye Daire Başkanı Nazım Ergelen ve Balıkesir İl AFAD Müdürü Bekir Bahar'ın koordinasyonunda sürdüğü bildirildi. Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Ömer Arık, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ferudun Boz, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, olay yerine gelip, kurtarma çalışmalarını izleyip, bilgi aldı.

ÖLÜ SAYISI 4 OLDU

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi ek bina inşaatında, beton dökülmesi sırasında çöken tavan kalıbının altında kalan işçilerden Ali Akbaş ile iki çocuk babası 48 yaşındaki Nasıf Yakıcı'nın cansız bedenlerine ulaşıldı. Böylece faciada ölen işçi sayısı 4'e ulaştı.