Bartın'daki felakette 80 yaşındaki vatandaş sel sularına kapıldı

Bartın'da gece etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Bartın-Karabük yolunda çökme meydana geldi. İki köye ulaşım sağlayan köprüler yıkıldı, su baskınları yaşandı. 80 yaşındaki bir kadın sel sularına kapıldı. Yaşlı kadını arama çalışmaları sürüyor.

Bartın'daki felakette 80 yaşındaki vatandaş sel sularına kapıldı

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Bartın’da gece saatlerinde başlayan şiddetli yağışın ardından meydana gelen selle birlikte Karabük ve Kumluca karayollarında heyelan meydana geldi. Heyelanın yaşandığı Kumluca karayolundaki o anlar saniye saniye cep telefonuna yansıdı.

Gece saatlerinde etkili olan şiddetli yağış Abdipaşa ve Ulus ilçeleri başta olmak üzere bir çok noktada hayatı felç etti. Bazı köylere ulaşım sağlanamadı.

Kent genelinde gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Bartın-Karabük yolunun Yenihan köyü mevkiinde yol çöktü. O sırada yoldan geçen araçlar sele kapıldı. Ekipler tarafından mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı.

Yenihan köyünde taşan dere nedeniyle evlerinde mahsur kalan 20 kişi AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Evden çocuklarını kurtarmaya çalışan bir baba bacağından yaralandı.

Ulus ilçesine bağlı Zafer köyü ve Akörensöküler köyüne ulaşım sağlayan köprüler de sel nedeniyle yıkıldı. Köylere ulaşım sağlanamazken, iki köyde de çok sayıda aracın sulara kapıldığı öğrenildi. Bazı vatandaşların evlerinde mahsur kaldığı belirtilirken, ekiplerin köylere ulaşma çabası devam ediyor.

KALP KRİZİ GEÇİREN VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ

Sel nedeniyle ahşap bir evin büyük bölümü yıkıldı, evdeki 80 yaşındaki bir kadın sel sularına kapıldı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yaşlı kadını arama çalışmalarına başladı.

Bartın'daki felakette 80 yaşındaki vatandaş sel sularına kapıldı

Bir vatandaşın da sel sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği öğrenildi.

Konular Bartın