Başbakan Davutoğlu: 'Ülkeyi kurban etmeyiz'

Çözüm süreci ivme kazanmışken fay hatlarının harekete geçirilmeye çalışıldığını belirten Başbakan Davutoğlu "Biz bu oyuna hiçbir şekilde bu ülkeyi kurban etmeyiz" dedi.

Başbakan Davutoğlu: 'Ülkeyi kurban etmeyiz'
Sabah'ın haberine göre Başbakan Ahmet Davutoğlu Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesinin ardından Eyüp Hükümet Konağı'nda Çağlayan'daki saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Davutoğlu şu mesajları verdi:

ADALET SARAYI'NA SAVCININ İSMİ:

Hükümet ve milletimizin vefa borcu olarak İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nın adı bundan sonra Mehmet Selim Kiraz Adalet Sarayı olarak değiştirilecektir. Kiraz, şehadetiyle, bütün o zorlu saatlerde sürdürdüğü vakur tavrıyla aslında adaletin vakarını, onurunu korumuştur, toplumumuzun onurunu korumuştur.

YURT DIŞIYLA TEMAS HALİNDEYDİLER:

Teröristler yurt dışından bazı odaklarla temas halindeydiler. Bu olayla ilgili kim olursa olsun, nerede olursa olsun, hangi ine girmiş olursa olsun, onlara karşı her türlü tedbiri ve operasyonu yapma talimatı verdik. Hiç kimse böyle alçakça yapılan saldırının karşılıksız kalacağını düşünmesin. Karşımızda bir şer ittifakı olduğunun farkındayız. Türkiye'nin seçime giderken bir kaos ortamına sokulmak istendiğinin farkındayız.

FAY HATLARINA OYNUYORLAR:

2013 senaryosu tekrar uygulanmak isteniyor. Çözüm süreci ivme kazanmışken provoke edilip, özellikle mezhep ve etnik ayrımlara dayalı fay hatları harekete geçirilmeye çalışılıyor. Biz bu oyuna hiçbir şekilde bu ülkeyi kurban etmeyiz.

SOKAĞA ÇIKANA MÜSAMAHA YOK:

Geçen hafta çıkan İç Güvenlik Yasası dolayısıyla bir kişi dahi yüzünü örterek, şiddete, molotofkokteylline yönelir, bu toplumun, ülkenin geleceğini tehdit eden tavır sergilerse, şimdiden uyarıyorum, müsamaha gösterilmeyecek. Kim olursa olsun ve ne niyetle çıkarsa çıksın.

MUHALEFETE ELEŞTİRİ:

Gönül isterdi ki Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli, tweetlerle veya yazılı mesajlarla, hiçbir dokunması olmayan, hiçbir hissiyat yansıtmayan yazılı mesajlarla hükümetimizi, beni eleştireceklerine gelip şehidimizin ailesini bağırlarına bassalardı. Aynı safta beraber dursaydık. Biz her türlü eleştiriye açığız ama bari aynı safta teröre karşı beraber durabilseydik.

'MEDYANIN BİR KISMI AHLAKSIZCA DAVRANDI'

Bir kısım medyanın savcının resimlerini yayımlama cüretini, nezaketsizliğini, ahlaksızlığını gösterdiğini belirten Davutoğlu söz konusu yayın organlarına uygulanan akreditasyonun talimatını da kendisinin verdiğini söyledi. Davutoğlu "İnsanlık onuruna, acıya, ıstıraba, ortak duyarlılığa saygı gösterilirse basının başımızın üzerinde yeri var. Bütün bu ricalara rağmen bu dinlenmemişse gerekli tavrı alırız, bu tavır dolayısıyla da hiç kimseye verecek bir hesabımız yoktur" dedi.

AİLEYE TAZİYE ZİYARETİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu'yla birlikte Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın Başakşehir'deki evine giderek ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Binaya Türk bayrağı asılırken ailenin komşuları tarafından apartmanın girişine 'Şehit Savcımıza Allah'tan Rahmet Dileriz' yazılı afiş asıldı.

KİRAZ AİLESİNİ ZİYARET EDEN KILIÇDAROĞLU PROTESTO EDİLDİ

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın katledilmesi üzerine attığı tweet'lerle tepki çeken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, başsağlığı dilemek için dün akşam saatlerinde Kiraz'ın Başakşehir'deki evine gitti. Kılıçdaroğlu, aracından indiği sırada kapıda bekleyen bir grup tarafından ıslıklanarak protesto edildi. Bina önünde kurulan taziye çadırında şehit savcının ailesiyle 15 dakika görüşen Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun çıkışı sırasında, dışarıda bekleyen grup konvoydaki araçlara su şişeleri fırlattı.