Başbakan Davutoğlu'ndan emeklilere müjdeli haber!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, emeklilere promosyon verileceğini duyurdu: "Bankalarla anlaşmalar yapıyoruz. Emeklilerimiz yılda en az 300 lira promosyon almaya başlayacak..."

Başbakan Davutoğlu'ndan emeklilere müjdeli haber!
Takvim'de yer alan habere göre emeklinin promosyon hayali gerçek oluyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, emeklilere promosyon müjdesi verdi.

Müjdeyi Türkiye Emekliler Derneği'nin genel kurul toplantısında açıklayan Davutoğlu, emekli maaşlarının ödenmesine aracılık eden bankalarla anlaşmalar yapıldığını belirterek, "Emeklilerimiz böylece yılda en az 300 lira promosyon almaya başlayacaklar. Bütün bankalarla da bu görüşmeler sürdürülecek ve hepsinden bu katkının alınabilmesi için çaba sarf edilecek" dedi.

HAYATA GEÇECEK

Emekli aylıklarına yapılan yüzde 4.73'lük zamma ilave olarak, Temmuz'da emekli maaşı bin liranın altında olanlara ayda 100, yılda bin 200 lira ek ödemeye başlandığını ifade eden Davutoğlu, "Mesele sadece taahhüt etmek, vaad etmek değil, mesele onu yapabilecek iradeyi ortaya koymak" diye konuştu. Davutoğlu, 16 Nisan'da bu sözü verdiklerini, Temmuz'da da ödemeye başlandığını söyleyerek, bundan sonra da verilen her sözün hiç vakit kaybetmeden hayata geçirileceğini vurguladı. Maaşı bin lira ile bin 100 liraya kadar olan emeklilerin maaşlarının da bin 100 liraya tamamlandığını anlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

PRİM KESİNTİSİ KALKIYOR

"Şimdi yapacağımızsa daha önce ödemeye başladığımız, Temmuz'da maaşlarını alan emeklilerimiz de dahil, hepsine ayda 100 lira, yılda bin 200 lira daha ek ödeme yapacağız. 2 bin 400 liraya kadar maaş artışı sağlanmış olacak. Bu 2 şeyi aynı anda yapmış olduk, Bağ-Kur tarım emeklileri gibi bin liranın altında, daha düşük düzeydeki emeklilerimizin gelir seviyesini yükselttik. Seçimden sonrada asayı çıkartıp sözümüzü tutacağız." Davutoğlu, emekli esnafın aylıklarındaki yüzde 15'ten 10'a indirdikleri sosyal güvenlik destek primini tümden kaldıracaklarını da söyledi.

ASGARİ ÜCRET TEHLİKE SINIRINA GÖRE ARTACAK

Başbakan Davutoğlu, "Asgari ücreti bin 300 liraya inşallah çıkarıyoruz. Yapılan işin tehlike sınırı yükseldikçe de asgari ücret artacak. Daha önce böyle bir tasnif yoktu" dedi. Karayollarında çalışan işçilere kadro sözünü Nisan'da verdiklerini, Eylül'de tüm işçilerin kadroya alındığını belirten Davutoğlu, "Taşeron işçilerimiz kamuda istihdam edilecek, asli işlerde çalışanlar, işte karayollarında başladık, taşeron işçilerimizin sorunlarını da birer birer çözeceğiz" diye konuştu.

'EVİM YOK' DİYEN KALMAYACAK

Başbakan Davutoğlu, "Evim yok" diyen emekli kalmayacağını belirtti. Davutoğlu, şöyle devam etti: "TOKİ eliyle emeklilere uygun koşullarla konut sağlayacağız. TOKİ başkanımıza gerekli talimatları verdik, 240 lira taksitle emeklilere konut sahibi olma imkanı sağlıyoruz inşallah. 'Benim evim yok" diyen emekli kalmayacak inşallah. Dünyada mekan, ahrette iman. Gördüğünüz gibi bütün taleplerinizi kağıtlarınıza en önemlisi de gönlümüze yazıyoruz."