Basit tarifle 'sıkıcı problemden' kurtulun!

Kadın- erkek herkesin problemi olan sivilcelerden doğal yöntemlerle kurtulabilirsiniz. Özellikle bal ve tarçın karşımı bu soruna birebir çözüm.

Basit tarifle 'sıkıcı problemden' kurtulun!

Akşam Gazetesi'nden Yasemin Miras'ın yazısı...

Sivilceler ergenlikten yetişkinlik dönemine kadar birçok insanı rahatsız eden cilt problemleri arasında yer alıyor. Sadece yüzde çıkmayan ve sırtta da çıkan sivilceler önemsenmesi gereken sivilce problemleri arasındadır.

NASIL GEÇER? 

Anti bakteriyel özelliği sayesinde aknelerle mücadele eden bal, ciltteki enfeksiyon oluşumunu da durduruyor. Ciltte sivilce oluşumuna neden olan kimyasalların etkilerini de önleyerek, yeni sivilce oluşumunu da engelliyor.

Malzemeler

- 1 yemek kaşığı bal

- ½ tatlı kaşığı toz tarçın

Hazırlanışı

- Bal ve toz tarçını macunumsu bir kıvam elde edene dek karıştırın.

- Ardından bu karışımı sırtınızdaki sivilcelerin üzerine parmak uçlarınızla masaj yaparak ve yedirerek, sürün.

- 10 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık suyla durulayın.

- Bu işlemi günde bir kez olacak şekilde düzenli olarak tekrarlayın.

Zerdeçal: Sivilcelere neden olan bakterileri öldürmeye yardımcı olan antibakteriyel özelliğe sahip olan zerdeçal da sırtınızdaki sivilcelerden kurtulmak için etkili bir yöntemdir. 

Limon: Limon da sırtınızdaki sivilcelere karşı oldukça etkilidir. 

Limonda bulunan doğal asit sayesinde, vücudunuz ölü hücrelerden arınır, gözenekler açılır ve sırtta da akne üreten bakterileri ciltten uzaklaştırır.

Elma sirkesi: Elma sirkesini 1 bardak suyun içine 2 çay kaşığı kadar koyup karıştırdıktan sonra sırttaki sivilcelerin üstüne sürebilirsiniz.

AKNELERİ KURUTUR

Çay ağacı yağı: Bu yağ anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Sivilce üzerine sürüldüğünde yağı kolayca cilde nüfuz eder ve sırttaki aknenin hızla kurumasına yardımcı olur.

Aloe Vera: Bir adet Aloe Vera yaprağını kesin ve içinden çıkan jeli sırtınızdaki aknelerin üzerine sürün. 10 dakika bekledikten sonra sırtınızı ılık suyla durulayın. Günde 2 kez olacak şekilde istediğiniz sonucu alana dek bu işlemi tekrar edin.

Yasemin MİRAS / Akşam Gazetesi