Başsavcılık'tan flaş 'Ankara saldırısı' açıklaması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara'daki terör saldırısı ile ilgili yapılan çalışmalarda kayda değer mesafe alındığını açıkladı.

Başsavcılık'tan flaş 'Ankara saldırısı' açıklaması
Hürriyet'te yer alan habere göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada,13 Mart 2016 tarihinde Ankara Kızılay'da meydana gelen menfur terör saldırısıyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü vurgulandı.

"Başsavcılığımızın ısrarlı talebine rağmen bir çok basın yayın organı tarafından bu olayda da sorumsuzca davranılarak olayın aydınlatılması açısından gizli kalması gereken bir çok bilgi kamuoyuyla paylaşılmıştır" denilen açıklama şöyle devam etti:

"Bunca sorumsuz yayına rağmen Cumhuriyet Başsavcılığımız ile Ankara Emniyet Müdürlüğünün ilgili birimleri tarafından mesai kavramı gözetmeksizin sürdürülen çalışmalarla kayda değer mesafe alınmıştır. Ancak olayın kimler tarafından ve ne şekilde gerçekleştirildiğine dair ayrıntılı açıklama yapılabilmesi için zamana ihtiyaç vardır. Bu sebeple basın yayın organlarının soruşturmanın gizliliğine riayet hususunda daha sorumlu ve hassas davranmaları yasal ve vicdani gerekliliktir."