BAŞSAVCININ EVİNE VE ODASINA BASKIN..

Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal, Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in odasında arama yapıyor. Gözler şimdi ilk kez bir adliyede yapılan bu aramaya çevrildi...

BAŞSAVCININ EVİNE VE ODASINA BASKIN..

Cemaatlere yönelik soruşturmalar ile adı gündeme gelen Başsavcı İlhan Cihaner’in evi ve makam odasında sürpriz bir arama yapılıyor.

Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in makam odası ve evinde arama yapmak üzere Erzurum Özel Yetkili 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nden karar aldıran Özel Yetkili Savcı Osman Şanal, sabah saat 10.00 sıralarında yanında 3 savcıyla Erzincan'a geldi. Şanal, Adliye binasına gitti ve Başsavcı Cihaer'in binanın dördüncü katında bulunan makamında arama başlattı. Bu aramanın ardından Cihaner'in kentin İnönü Mahallesi'ndeki adliye lojmanlarında bulunan evinde de arama yapıldı. Her iki yerde yapılan aramalarla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

ERGENEKON'DAN 26 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Başsavcı Cihaner'in 2007'de başlattığı soruşturmalar elinden alınmış, sonrasında ise hakkında 26 yıl hapis istemiyle Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Özel Yetkili Savcı Şanal, cemaatlere yönelik operasyonun Ergenekon davasındaki İrtica Eylem Planı'nın uygulanması olduğu iddiasıyla soruşturma başlattı, bazı subay ve MİT görevlileri tutuklandı, Başsavcı Cihaner hakkında da görevi kötüye kullanmak ve bazı suçlamalarla Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

İKİ SAVCI DAVALIK OLDU

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, yürüttüğü soruşturmaları elinden alan Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal hakkında dava açmıştı.

Hürriyet