Batı medyası 'terör' diyemedi!

İstanbul’da 38 kişinin şehit olduğu alçak terör saldırısı dünya basınında geniş yer buldu. Reuters, AP, Tass gibi haber ajanslarının son dakika geçtiği saldırıya “terör” diyemeyen İngiliz ve ABD medyası terör karşısındaki ikiyüzlü tutumunu bir kez daha gösterdi.

Batı medyası 'terör' diyemedi!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre İstanbul'da önceki akşam Dolmabahçe'de Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından düzenlenen hain terör saldırısı uluslararası basında manşetlere taşındı. 38 kişinin şehit olduğu 155 kişinin yaralandığı saldırı, aralarında CNN ve BBC'nin de bulunduğu yayın organlarının internet sitelerinde okuyuculara manşetten duyuruldu. CNN, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına atıfta bulunarak, “Terörün en çirkin yüzü" başlığını kullandı. BBC saldırıyı “İstanbul'un kalbindeki stadyum yakınlarındaki çifte patlama polisi hedef aldı. Olayda 38 kişi hayatını kaybetti" başlığı ile duyurdu.

AJANSLAR SON DAKİKA GEÇTİ

Reuters haber ajansı saldırı haberini “İstanbul'daki bir futbol stadyumunun dışında, bir dakikadan az farkla art arda iki bomba patladı" şeklinde verdi. Amerikan Associated Press haber ajansı ise “Cumartesi gecesi İstanbul'daki futbol stadyumu yakınlarında bir bomba yüklü araç ve bir canlı bombayla gerçekleştirilen çifte saldırı 38 can aldı, 155 kişiyi de yaraladı" başlığı ile haberi duyurdu. Rus haber ajansı TASS “2015-2016'da Türkiye'de 400'ten fazla insan terör kurbanı oldu" bilgisini paylaştı.

İKİYÜZLÜ YAYINCILIK

Paris ve Brüksel saldırılarını “terör saldırıları" olarak niteleyen İngiliz ve Amerikan gazetelerinin 38 kişinin şehit olduğu İstanbul'daki hain terör saldırısına “bombalı saldırı" demekle yetinmeleri tepki çekti.

İngiliz Guardian gazetesi “Cehennem gibiydi" başlığıyla duyurduğu haberde “Türkiye'nin en büyük takımlarından ikisinin arasındaki maçtan birkaç saat sonra stadyumun dışında meydana gelen ve polisi hedef alan saldırıların ardından 10 kişi gözaltına alındı" dedi. İngiliz Daily Mail gazetesi saldırı için “İstanbul'da katliam" başlığını kullandı. Amerikan Washington Post gazetesi saldırı haberinde “İstanbul futbol stadyumunun dışında gerçekleşen çifte saldırıda onlarca insan hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı. İngiliz Independent'ın manşetten gördüğü haberde ise “İstanbul'daki terör saldırılarında 29 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı" denildi. Haberde, “Ölenlerin çoğunluğunun stadyumda çalışan polisler olduğu bildirilirken, görgü tanıkları 'cehennem gibiydi' dedi" ifadeleri yer aldı.

DW muhabirinden PKK'ya övgü

İstanbul'daki terör saldırısından sonra Alman Deutsche Welle gazetesinin muhabiri Chase Winter'dan terör örgütü PKK'ya övgü geldi. Alman muhabir Twitter'dan yaptığı paylaşımda terör saldırısı için 'çok başarılı bir PKK/TAK saldırısı' dedi. Alman muhabirin attığı tweet büyük tepki topladı. Daha öncede Kandil ve diğer bölgelerde teröristlerle görüşen ve onlarla fotoğraf çeken Alman muhabir, gelen tepkiler sonrası yaptığı açıklamada terör örgütünü övmediğini savundu.

Batı medyası 'terör' diyemedi!