'Bayrak indiren' kişinin eşgali, belli oldu!

Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda Türk bayrağının indirilmesiyle ilgili adliyeye sevk edilen 5 kişiden 4'ü serbest bırakılırken, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen şüpheli ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı.

'Bayrak indiren' kişinin eşgali, belli oldu!
DHA'nın haberine göre Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda Türk bayrağının indirilmesiyle ilgili adliyeye sevk edilen 5 kişiden 4'ü serbest bırakılırken, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen şüpheli ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı.

Şüpheli ile ilgili Diyarbakır Polisi ek deliller elde edince Cumhuriyek savcısı, mahkemeden ek süre talep etti. Savcılık talebi üzerine şüpheli yeniden sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bayrak indirilmesi ile ilgili çalışmasını yürüten Diyarbakır Polisi'nin soruşturma kapsamında yeni şüphelileri de gözaltına aldığı ve soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

MOBESE KAMERALARI VE PARMAK İZİ

Lice 'de 2 kişinin ölümünü protesto gerekçesiyle Diyarbakır'da yürüyüş yapan kalabalık arasından sızarak 2. Taktik Hava Kuvveti Komutanlığı gönderindeki Türk bayrağını indiren provokatörlere, MOBESE kameraları ve parmak izlerinin incelenmesiyle ulaşıldı.

Kamera görüntülerini inceleyen güvenlik güçleri, olay öncesinde yüzü açık olan göstericileri izlemeye aldı. Ardından da yüzünü kapatarak bayrağı indiren kişileri belirledi. Provokatörün kimliği, bayrak direğindeki parmak izlerinden tespit edildi. Bayrağı indiren kişinin daha önce konuştuğu 4 kişi de güvenlik kameralarından belirlendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili 5 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Adliyeye sevk edilen 5 kişiden 4'ü serbest bırakılırken, bir kişi hakkındaki gözaltı süresi de uzatıldı. Bu kişi yeniden emniyete götürüldü. Soruşturmanın, toplam 25 yıla kadar hapis cezası öngörülen "terör örgütü adına suç işlemek", "devletin egemenlik alametlerini aşağılamak" gibi suçlarla ilgili maddeler üzerinden yürütülüyor.