BAYRAMDA SOYGUN!!

Kurban Bayramı nedeniyle 4 günlük tatili fırsat bilerek tatile giden İzmirliler dönüşte hırsız şoku yaşadı. Tatil dönüşü işyerlerine ve evlerine gelen çok sayıda İzmirli, bayramda tatil yapmayan hırsızlar tarafından soyulduklarını görerek polise koştu.

BAYRAMDA SOYGUN!!

İzmir’in Karabağlar, Konak, Bornova ve Karşıyaka ilçeleri başta olmak üzere değişik semtlerinde meydana gelen hırsızlık olaylarına işyerleri soyulan esnaf tepki gösterdi. Karşıyaka Atakent 6471 Sokak’ta icra deposu sahibi Fikret Karataş, bayram nedeniyle kapalı olan demir parmaklı işyerine geldiğinde 4 adet televizyon, 1 adet diz üstü bilgisayar, 1 adet bilgisayar kasası ve 1 adet uydu alıcısının çalındığını görerek polise haber verdi. Karabağlar ilçesinde bulunan sanayi sitesi içinde 5733 Sokak Numara 162’de hırdavatçılık yapan ve dükkanının soyulduğunu gören Muammer Bal ise, "Yaklaşık bin lira zararım var. Bu üçüncü oluyor, hiç mi önlem alınmıyor? Aynı site içinde benden başka birçok esnafın canı yandı. Bayram zehir oldu" şeklinde konuşurken, işyerinden 2 adet şarzlı matkap, 1 adet hilti, 2 adet vidalama makinesi, 1 adet ısı tabancası ile 1 adet el feneri çalındığını söyledi.

Bal’a atit hırdavatçı dükkanının yakınında bulunan ve akü satan bir işyerinden de 21 adet sıfır, 7 adet ikinci el olmak üzere 28 adet akünün çalındığı öğrenildi.

Hırsızlardan nasibini alan Konak ilçesi, Yenişehir semti, Gaziler Caddesi üzerindeki işyeri sahipleri de bir gecede yan yana birçok dükkanın soyulmasına tepki gösterdi. Gaziler Caddesi Numara 68’de bulunan işyerinde cep telefonu bayiliği yapan Zeki Ali Can isimli işyeri sahibi, yaklaşık 10 bin lira zararı olduğunu belirterek, "Duvarı kırarak içeri girmişler. Bu 4 oldu dükkanım soyuluyor. Müşterilere ait telefonlar ile kendimize ait telefonlar gitmiş, mp3 ve mp4 çalarlar gitmiş, rafları boşaltmışlar.

Sadece telefon kapakları kalmış. Onlar da işe yaramaz diye almamışlar. Hiçbir önlem alınmıyor mu ki, bir gecede aynı cadde üzerinde birçok işyeri zarar görüyor" diye konuştu.

İzmir’de meydana gelen hırsızlık olaylarından tatile giden ev sahipleri de nasibini aldı. İzmir’de işyerlerinde olduğu gibi değişik semtlerde çok sayıda evin soyulduğu öğrenildi.

Star