Bekir Bozdağ'dan 'Bedelli Askerlik' açıklaması

Milletvekillerinin bedelli askerlik ile ilgili merak edilen soruyu yönelttiği Başbakan Yardımcısı Bozdağ, konunun gündemlerinde olmadığını söyledi. Vekiller de "Askere alacak bir adam dahi bulamayız" değerlendirmesinde bulundu.

Bekir Bozdağ'dan 'Bedelli Askerlik' açıklaması
Milliyet gazetesinin haberine göre Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, milletvekilleriyle gruplar halinde görüşme programı devam ederken, Ak Parti grup başkanvekilleri de iktidar milletvekilleriyle sabah kahvaltılarında buluşma kararı aldı.

toplantıda Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Bozdağ'ın bedelli askerlik ile ilgili “Böyle bir ortamda, operasyonlar sürerken bedelli askerlik mümkün değil, kesinlikle olmaz” ifadesini kullandığı bildirildi.

Toplantıda konuyla ilgili vekillerin de ağırlıklı olarak, “Bu ortamda bedelli düzenlemesi yaparsak, millet gerekirse elindekini avucundaki satar çocuğunu askere göndermemek için. Askere alacak bir adam dahi bulamayız” değerlendirmesinde bulundukları öğrenildi.