Berat Albayrak: "Vagon değil lokomotif olacağız"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, enerji alanında görev yapacak nitelikli insan altyapısının oluşturulabilmesi için üniversitelere işbirliği çağrısında bulundu.

Bakan Albayrak'tan çarpıcı ifadeler
'BÜROKRASİYİ AŞARIM'

Takvim'de yer alan habere göre
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nda (YÖK), enerji ve maden alanındaki eğitim, araştırma ve akademik çalışmalar üzerine düzenlenen toplantıda akademik camiaya seslenen Albayrak, "İşbirliğini artırmak için elimden geldiğince uğraşacağım. Bürokraside tıkandığınız yerlerde kapı kapı, telefon telefon bürokrasiyi aşacağımı taahhüt ediyorum" dedi.

Türkiye'nin enerji ve yerel kaynaklar başta olmak üzere milli bir strateji yürütmek zorunda olduğuna dikkat çeken Albayrak, bu çerçevede kamu-özel-akademi işbirliği gerektiğini söyledi.

Bakan Albayrak, yeraltı zenginliklerinin henüz yüzde 30'unu keşfetme noktasında bulunduğumuzu anlatarak, şunları kaydetti: "Bunun için Ulusal Madenlerde Rezerv ve Kaynak Raporlama Sistemi kurduk. İnsan kaynağı noktasında küresel rekabet edebilecek yetişkinlik için işbirliğine ihtiyacımız var. Yerli ve yenilenebilir kaynakların değerlendirilmesi noktasında, artık vagon değil lokomotif olma stratejisinin bir parçası olarak, 'Gelin Ar- Ge'yi, teknolojiyi burada kurun, üretin' dedik. Gelişmiş teknolojileri hem iç hem bölgesel pazar için üretilmek için düğmeye bastık. Yetişmiş insan kaynağı için de her türlü işbirliğine destek veriyoruz."