Berfu Yenenler: "Anneliğin vicdan yükünden bahsetmediler"

Birkaç ay önce oğlu Kuzey'i kucağına alan Berfu Yenenler, Instagram'da oğluyla paylaştığı karelere bir yenisini daha ekledi. Yenenler son paylaşımında, annelikle ilgili dokunaklı sözler söyledi.

Berfu Yenenler: "Anneliğin vicdan yükünden bahsetmediler"

Geçtiğimiz Haziran ayında oyuncu Eser Yenenler ile dünya evine giren Beruf Yenenler, birkaç ay önce oğlu Kuzey'e kavuştu. Doğumdan kısa bir süre sonra oğlunun fotoğraflarını paylaşan Yenenler, Kuzey'in yüzünü göstererek ezber bozdu.

Sosyal medya hesabı üzerinden Kuzey'i sık sık paylaşan Berfu Yenenler son paylaşımında annelik serüvenini anlattı.

Yenenler notunda şu sözleri söyledi:

"Anne olmak ve doğum, süslü bir paket olarak gösteriliyor. Hiç de öyle değil biliyor musunuz? Kimse bana 9 ayda yavaş yavaş yükselen hormonların, doğumla tak diye yerin dibine ineceğinden bahsetmemişti. Bir kadının anneye dönüşme yolculuğunun zaman alacağından, kadının bedenindeki değişimlere alışma sürecinden, anneliğin vicdan yükünün ağırlığından bahsetmemişti.

'HER ŞEY BİR SÜREÇ'

Sanki kadın hamile olduğunu öğrendiğinde; hemen anne oluyor, doğumda da bebeğini gördüğü gibi bütün acılar geçiyor gibi anlatılıyor ya... Hayır öyle olmuyor. Her şey bir süreç. Kadınlarda bir saniyede anne olmuyor. Zamanla alışıyor ve zamanla güzelleşiyor. Annelik yolculuğu; o süslü annelik paketinin içine doğum yaraları, lohusalık, hormonal değişimler, ağlama krizleri, yetersizlik hissi, vicdan, büyük bir sorumluluk da dahil. Ama gördüğünüz gibi bebeler de öyle güzel ki bakıp bakıp aşık olmamak elde değil çok seviyorsunuz."