BEŞİKTAŞ PANAYİA RUM ORTODOKS KLİSESİ VAKFI DİNO&TANAŞ BELALİDİS’İN ÇİFTLİĞİ Mİ?

Dino ve Tanaş Belalidis hakkında şok iddia...

BEŞİKTAŞ PANAYİA RUM ORTODOKS KLİSESİ VAKFI DİNO&TANAŞ BELALİDİS’İN ÇİFTLİĞİ Mİ?

Bakırköy Gazetesi'nin haberine göre Beşiktaş Panayia Rum Ortodoks Kilisesi; İstanbul Boğazı’nın Rumeli yakasında Beşiktaş Köyiçi Sokakta 16. Yüzyılda inşa edilmiştir.

Yapının tarihçesi Bizans dönemine dayanır.

Fetih döneminden sonra bugünkü kilisenin yapıldığı söylenmektedir.

Kilisenin ismi ise Meryem ananın ölümüne ithafen konmuştur.

Yapının mimarı bilinmemektedir.

Beşiktaş Balık Pazarı’nın olduğu meydanda bulunan Beşiktaş Panayia Rum Ortodoks Kilisesi’ne ait Vakıfa ait bu civarda bir çok dükkan ve başkaca değerli taşınmazlar bulunmaktadır.

Rum Cemaat Vakıfları bünyesindeki Beşiktaş’ta bulunan Beşiktaş Panayia Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı’na bu bu dükkanlar ve başkaca değerli taşınmazlar kiraya verilerek veya ihale yolu ile satılarak vakıf amacının gerçekleştirilmesine yönelik gelir elde edilmektedir.

Beşiktaş merkezde bir çok değerli dükkan ve başkaca taşınmazların sahibi olan Beşiktaş Panayia Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı’nın başkanlığını ise Dino Belalidis yapmakta ve dolayısı ile Vakfa ait taşınmazları da Dino Belalidis yönetmektedir.

İşte Dino Belalidis’in vakfa ait Beşiktaş merkezdeki değerli dükkanları restoran veya benzer işletmelere kiraya verirken büyük komisyonlar aldığı iddia edilmektedir.

Dino Belalidis’in daha da ileri giderek dükkanları kiraya verme karşılığında işletme sahipleri gizli anlaşmalar yaparak ve çeşitli yöntemler geliştirerek oğlu Tanaş Belalidis’i yüksek rantlı bu işletmelere ortak ettiği de iddialar arasında..

Yine Dino Belalidis’in Beşiktaş Panayia Rum Ortodoks Kilisesi’ne ait bir kısım taşınmazların mülkiyetini sözde ihale ile muvazaalı olarak tanıdığı üçüncü kişilere geçirdiği ve aradan bir süre geçtikten sonra ise bu taşınmazları oğlu Tanaş Belalidis üzerine geçirdiği iddia ediliyor.

Kaynak: https://www.bakirkoygazetesi.com/dino-belalidis-hakkinda-sok-iddia/11662/