Beşiktaş'taki hain saldırıda FETÖ şüphesi!

İstanbul’daki saldırıyı düzenleyen teröristlerin Adana Valiliğine yönelik eylemi yapanlarla aynı gruptan oldukları belirlendi. Onlarca polisin hedef olduğu eylemde FETÖ şüphesi de mercek altına alındı.

Beşiktaş'taki hain saldırıda FETÖ şüphesi!
Star Gazete'den Kemal Gümüş'ün haberine göre İstanbul’da cumartesi akşamı meydana gelen saldırıda yaralanarak hastaneye kaldırılan n yaralılardan 6›sı daha kurtarılamadı. Olayda şehit olan polis sayısı 37'ye, sivil sayısı ise 7'e yükseldi. İki patlama sırasında yaralanan 156 kişiden bir kısmının tedavisi tamamlanarak taburcu edildiği, yaklaşık 50’sinin ise tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Emniyet birimlerinin yaptığı çalışmalardaysa saldırıya ilişkin detaylarda belli olmaya başladı. Türkiye genelinde uygulanmaya başlanan yüz okuma ve plaka tanıma sistemleri nedeniyle terör örgütü PKK’nın çalıntı araba ve sabıkalı teröristlerle eylem yapmayı bıraktığı belirlendi. Beşiktaş’taki patlamanın, olay yerinde bulunan bir motor parçasından yola çıkılarak 20 bin TL’ye örgüt tarafından satın alınmış bir özel otomobil gerçekleştirildiği ve çalıntı araç kullanılmadığı belirlendi. Adana Valiliği Otaparkı’na kısa bir süre önce bombalı saldırı düzenleyen PKK'lı Tirej Givara Delil kod adlı Musa Özdemir ile aynı grupta yer alan iki PKK’lının Beşiktaş’taki saldırıyı yaptığı anlaşıldı.

TERÖR İTTİFAKI

Beşiktaş’taki saldırının ardından onlarca polisin aynı anda saldırıya hedef olması ve sosyal medyada olay sonrasında atılan mesajlarla bağlantılı olarak FETÖ şüphesi de gündeme geldi. Olayda yaralanan bir polis memurunun, önce yüzlerce polisi aynı noktada toplayıp şehit sayısının yüksek olmasına bir kripto polis müdürünün planladığını iddia etti. Ancak, aynı polis memuru kısa süre sonra mesajı silmesi dikkat çekti. Olaydan önce ve sonra yaşanan olaylar ve atılan mesajlardaki ‘FETÖ’ şüphelerinin de mercek altında olduğu öğrenildi.

KRİPTOLAR DEVREDE

PKK, Beşiktaş’ta çevik kuvvet polislerini hedef alan kanlı saldırısından sonra Türkiye birlik olup polisine sahip çıkarak terörü lanetledi. Yediden yetmişe her kesimin lanetlediği kanlı terör eylemini Gezici, FETÖ’cü ve PKK seviciler sosyal medya üzerinden destekledi.  Kanlı saldırıyı terör örgütü PKK’nın üstlenmesinden sonra özelikle FETÖ’cüler kara propaganda yapması dikkat çekti. FETÖ’cü kriptolarda her patlama ve katliamdan sonra Türkiye’de kaos ve iş savaş algısı oluşturmak için sinsi sinsi çalıştığı belirlendi.

ŞEHİTLER TEPESİ

Öte yandan Beşiktaş Belediye Meclisi, cumartesi gecesi yapılan hain terör saldırısının gerçekleştiği yerlerden “Beleştepe” olarak bilinen yerin adını ‘’Şehitler Tepesi’’ olarak değiştirdi. Şehitlerin anısına eylemin gerçekleştiği noktaya anıt dikileceği öğrenildi.

AB Sözcüsü bu soruyu cevaplayamadı

AB Komisyonu Başsözcü Yardımcısı Alexander Winterstein, “PKK’nın AB terör örgütleri listesinde bulunduğu göz önünde tutulduğunda, AB üyesi ülkeleri, PKK’nın eylemlerine karşı somut karşılık vermeye çağırıyor musunuz?” sorusuna yanıt vermedi. Bu sorunun AB siyasi liderlerine yöneltilmesi gerektiğini anlatan Winterstein, AB’nin resmi açıklamalarında “terör” kelimesinin yer aldığını savundu. Winterstein, AB yetkililerinin teröristlerle görüşmeleriyle ilgili de “AB Komisyonu’nun PKK ve terörle mücadelesi açıkça ortada” demekle yetindi.

Terör destekçileri gözaltında

Sosyal medyada terör propagandasına gözaltı İstanbul'daki terör saldırı sonrasında sosyal medyada terör örgütü lehine paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınanların sayısı da 21’e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında CHP'nin sosyal medya uzmanı Mücahit Avcı’nın olduğu öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun has adamlarından Avcı, saldırısının ardından Twitter’dan “Bu işte bir MİT yeniği var” sözleriyle terör örgütü PKK’yı aklamaya çalışmıştı.

Liderler zirvesi

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile terör saldırılarını ele almak üzere yarın bir araya gelecek. Liderler saat 10.30’da Çankaya Köşkü’nde buluşacak.