Beytullah'ın gözü altın madalyada!..

Türkiye'yi 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda temsil eden Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı sporcusu Beytullah Eroğlu'nun gözü altın madalyada.

Beytullah'ın gözü altın madalyada!..

Bugün Londra'da yarışacak Eroğlu, altın madalyanın en büyük favorilerinden. Son Avrupa Şampiyonası'nda 50 metre kelebek yarışında birincilik kürsüsüne çıkan Eroğlu, şimdi olimpiyatlarda da İstiklâl Marşı'mızı okutmayı hedefliyor.

İki kolu da olmayan Kahramanmaraşlı 17 yaşındaki Beytullah'a yüzücülük yolunu açan ilkokul öğretmeni olmuş. Genç sporcu, havuzda yüzmekten önceleri korkmuş. İki kolu olmayan birinin nasıl yüzeceğini, su üstünde nasıl kalacağını bir türlü gözüne kestirememiş. Suyun üstünde durabilmesi için özel bir bot hazırlanmış. Kolları olmadığı için suyun üstünde zor duran Eroğlu, bu şekilde yüzme tekniğini geliştirmiş. Annesi de ilk dönemlerde küvette yüzme çalışması yaptırarak kendisine destek vermiş. Sporcumuzun şimdi tek isteği, ülkemizi Londra'da en iyi şekilde temsil etmek.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın "İki kolun yok, bu işi nasıl başarıyorsun?" sorusuna Beytullah'ın, "Suda kelebeğe dönüşüyorum." cevabı adeta tüm engelli vatandaşlarımız için motivasyon kaynağı oldu. Bugün finalde yarışacak olan Beytullah Eroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Bakan Suat Kılıç'a verdiği altın sözünü yerine getireceğini belirterek, "Olimpiyatlarda ülkemi temsil ettiğim için gururluyum. Madalya da alırsam gururum daha da artacak. İki kolum olmamasına rağmen çok çalışarak iyi bir yüzücü oldum." ifadelerini kullandı. Olimpiyat köyünde dün ilginç bir de görüntü yaşandı. Başbakan Erdoğan'ın AK Parti'nin grup toplantısında Paralimpik sporcuların ismini zikretmesi, Londra'da büyük coşkuyla karşılandı.

Neslihan, Eskişehir'i sevince boğdu

Londra Paralimpik Olimpiyatları'nda masa tenisinde önceki gün gümüş madalya kazanan Neslihan Kavas'ın evinde heyecan ve mutluluk bir arada yaşandı. Avrupa ve Türkiye'de kazandığı ödüllere 2012 Londra'da bir gümüş daha ekleyen Neslihan'ın final maçını evinde yakınları ile izleyen anne Fevziye Kavas, maç öncesinde kızına başarılar diledi. Her zaman kızının arkasında olduğunu kaydeden anne Kavas, "Eskişehir halkı olarak çok büyük dualar gönderdik kendisine." dedi. Final maçını izleyen anne ve yakınları büyük heyecan yaşarken, Kavas ailesi gümüş madalya kazanan kızlarını alkışlarla kutladı. Kızıyla gurur duyduğunu söyleyen anne Fevziye Hanım, "Çok mutluyuz. Final oynaması bizim için çok büyük bir sürprizdi. Yavrumla gurur duyuyorum. Türkiye'mize gümüş madalya kazandırdı." diye konuştu. İl Gençlik Spor Müdürü Hüseyin Aksoy da, Neslihan'dan 2016'da altın madalya beklediklerini belirterek, aileyi kutladı.


Konular Spor Haberleri