Bıçaklı sapığa ceza üstüne ceza!

Antalya’da çok sayıda kadına bıçak tehdidiyle tecavüz edip paralarını gasp etmekten 50 yıl hapis verilen 22 yaşındaki O. B., son olarak bir hayat kadınının 1000 lirasını yağmalamaktan 10 yıl hapse mahkum edildi.

Bıçaklı sapığa ceza üstüne ceza!
Hürriyet'te yer alan habere göre Antalya’da evlerine gittiği yalnız kalan kadınların boğazlarına bıçak dayayıp tecavüz ettiği, paralarını yağmaladığı iddiasıyla tutuklanan B’ye, Ayşe E.’ye cinsel saldırı suçundan 20 yıl, hürriyeti kısıtlamak suçundan 10 yıl, silahlı yağma suçundan da 10 yıl olmak üzere 40 yıl hapis cezası verildi. O. B. ayrıca Diana S.’ye karşı işlediği silahlı yağma suçundan da 10 yıl hapse mahkum edildi.

Toplam 50 yıl hapse mahkum edilen zanlı, para karşılığı cinsel ilişkide bulunduğu iddia edilen Burcu Y.’ye yönelik yağma suçundan da Antalya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Olayla ilgili davanın ilk duruşmasında yaşadıklarını anlatan Burcu Y., şunları söyledi:

"Geçen temmuz ayında sanık bana telefon açtı. Numaramı bir arkadaşımdan aldığını, benimle tanışmak için aradığını söyledi. Kendisiyle yarım saat kadar konuştuk. Kendisini samimi ve inandırıcı bulduğum için tanışma teklifini kabul ettim. Konyaaltı’ndaki evimin adresini verdim. Saat 21.00 sıralarında eve geldi. Bir süre oturduk. Bana cinsel ilişkiye girmek istemediğini, arkadaş olarak benimle görüştüğünü, evimde kalmak istediğini söyledi. Ben de kalmasına izin verdim. Saat 02.00 sıralarında yattık. Sabaha karşı sanık beni saçımdan tutarak uyandırıp, elindeki bıçağı boğazıma dayadı. Salona doğru ittirdi. Bana ’Paran pulun ne varsa vereceksin’ dedi. Uyku sersemliğiyle ne olduğunu anlayamadım. Sanığın önce şaka yaptığını sandım. Bıçakla tehdit etmeye devam edince mutfaktaki fırının içine sakladığım cüzdanı verdim. Cüzdanda 1000 lira vardı. Parayı aldıktan sonra kredi kartlarımın şifresini sordu. Şifreyi söylemeyince bana küfürler etti. Kendisini şikayet etmemem için uyardı ve evden ayrıldı. 1 hafta kadar sonra sanığın benzer suçlardan yakalandığını öğrenince polise şikayette bulundum."

BENZER SUÇLAR ÜZERİME ATILIYOR

Yakalanmamak için başkaları adına kayıtlı cep telefonu kullandığı iddia edilen zanlı ise Burcu Y.’yi tanımadığını söyledi. Burcu Y.’nin evine gitmediğini ve üzerine atılı suçları işlemediğini ileri süren zanlı, "İddianamede geçen 0541’li telefonu ben kullanmıyorum. Bu telefon hattının sahibi Halit B. arkadaşımdır. Halit B.’nin kimliğini kullanarak telefon hattı aldığım doğrudur. Ancak aldığım numara belirtilen numara değildir" dedi. Soruşturma aşamasında verdiği ifadesinde Burcu Y.’nin telefonunu internetteki eskort sitelerinden bulup aradığını ve anlaşıp evine gittiğini söyleyen zanlı, mahkemede bu ifadesini kabul etmedi ve "Ben benzer suçlardan çok sayıda olayla ilgili yargılanıyorum. Olayları karıştırmış olmam sebebiyle savunmam müştekiye aitmiş gibi alınmış. Ben huzurdaki müştekiyi daha önce hiç görmedim" dedi.

Mahkeme başkanının benzer kaç tane dosyası olduğunu sorması üzerine önce "9 kadar" diyen, ardından "6-7 kadar" diye düzelten zanlı, Antalya’da buna benzer ne kadar suç varsa üzerine atılmak istendiğini kaydetti.

Mahkeme, zanlıyı silahla yağma suçundan 12 yıl hapse mahkum etti. Sanığa takdir indirimi yapan mahkeme, cezayı 10 yıla düşürdü.