Binali Yıldırım'dan 3. Köprü açıklaması

AK Parti Rize İl Kongresi'ne katılmak ve çeşitli açılışlarda bulunmak üzere Rize'ye gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. Köprü'nün ihale aşamasında sona ...

Binali Yıldırım'dan 3. Köprü açıklaması

Bakan Yıldırım, 3. köprü ve onun devamında olan yaklaşık 100 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyolu’nun 20 Nisan itibari ile ihaleye çıktığını hatırlatarak "Teklıfler alındı. Bu proje yap- işlet devret projesi ile gerçekleştirilecek. 5 teklif geldi, iki tanesi elendi. Şu anda mali teklifler değerlendiriliyor. 3 teklif yarışıyor. 5-10 gün içerisinde de hemen süratli bir biçimde sonuç ortaya çıkacak.

Süratle en uygun teklif belirlenip bir an önce sözleşmesini yapıp inşaata başlamak istiyoruz. Artık gerek batıdan doğuya, doğudan batıya transit trafik, gerekse İstanbul içi trafik günden güne ağırlaşmaya başladı. Bir an önce bu köprünün yapılması icap ediyor. Hedef işe başladıktan itibaren 36-40 ay civarında bir sürede yani 3 sene diyebiliriz. Bu sürede hem yolu hem köprüyü bitirmek istiyoruz’’
dedi.

CHP’NİN İDDİALARINA YANIT VERDİ

Bir gazetecinin Fatih Projesi ile ilgili olarak CHP’nin ortaya attığı yolsuzluk iddialarına ilişkin sorusunu da yanıtlayan Bakan Yıldırım "Fatih Projesi, Milli Eğitim sisteminde cok önemli bir yenilik. Yeni bir çağ bir çığır açacak proje. Esas itibariyle tüm okullarda kara tahta ile beraber, akıllı tahtaların monte edilmesi, her sınıfa yani 42 bin okul, 600 bin sınıfa internet bağlantısının yapılması, kameralar, fotokopi makinaları, diğer alet edevatın yerleştirilmesi, artı öğrencilere de belirli bir program dahilinde el bilgisayarlarının veya tabletlerin dağıtılmasıdır. Tabi tabletlerin içerisinde de ayrıca okunacak derslerin, programları olacak. Projenin 4 yıllık bir süresi var. Şu anda 85 bin sınıfa yetecek kadar akıllı tahta siparişini bakanlığımız ihalesini yaptı ve eylül ayına kadar bunlar tamamlanacak. Daha sonra ikinci, üçüncü, dördüncü parti olacak.

Bu arada da 10 - 12 milyon tabletin Türkiye’de yapılması için bir çalışma yapılıyor. Çalışma da tamamlanmak üzere. Bu proje ile birlikte sadece eğitimde, bilişimi en iyi şekilde kullanmak amacını gütmüyoruz. Aynı zamanda, bilgi iletişim teknolojleri, telekomünikasyon ile ilgili yerli teknoloji, yerli imalatıda teşvik edeceğiz. Projenin toplam yaklaşık tutarı 8 milyar TL’dir. Belki daha da ucuz olacak. 8 milyarlık proje de 20 milyarlık yolsuzluk nasıl yapılır. Birisi bunu bize anlatsın. İzahı mümkün olmayan, mesnedi olmayan bir iddiadır. Bi kere bunun bilinmesi lazım. Kaldı ki bu projedeki yaplacak herşey, rekabet sağlanarak, yarışma yapılarak gerçekleştirilecek. Dolayısıyla burada daha çok istihdam oluşturulacak. Daha çok yerli ürün yapılmış olacak. Ülkemiz kazanacak. Bu dünyanın da gıpta ile izlediği bir projedir. Tabi hizmetlere söyleyecek bir şey bulamayınca siyasi rakiplerimiz aslı astarı olmayan, ölçüsü izanı olmayan bir takım suçlamaları yapıyorlar. Bu sadece bu konuda değil, bir çok konuda karşımıza çıkıyor" diye konuştu.