BİR ÇOK KADININ SORUSUNA UZMANINDAN YANIT...

Birçok kadının kabusu sarkık ve küçük göğüslerden iz kalmadan kurtulunabilir mi? İzsiz meme ameliyatı mümkün mü?.. Uzmanı neler söyledi?..

BİR ÇOK KADININ SORUSUNA UZMANINDAN YANIT...

Günümüzde çoğu kadın iz kalacak korkusu ile göğüs operasyonu geçirmek istemiyor. Ancak artık, çoğu kadının kabusu haline gelen sarkık veya küçük göğüs ameliyatlarında oluşan izler tarihe karışıyor. Yepyeni bir teknoloji geliştiren Ünlü Estetik Cerrah Op. Dr. H.Nazmi Bayçın, izsiz göğüs büyütme ameliyatı ile hiç iz bırakmadan büyütme ve toparlama ameliyatını gerçekleştiriyor. 

Estetik cerrahide günümüzde trend doğallık yönünde. Dr. Bayçın, estetik göğüs ameliyatında doğal görünüme ulaşmak için en küçük izi oluşturma hedefinden yola çıkıyor. Normal yöntemlerle koltuk altından yapılan uygulamada 3-4 cm’lik kesi sonrası kalan belli belirsiz izi dahi tamamen yok etmeyi amaçlıyor. Bayçın, koltuk altından giriş tekniğini daha da ilerleterek, kendi geliştirdiği özel alet ve ekipmanlar ile kol altını sadece 1,5 cm kesiyor. Böylece ameliyatlarını, dünyada yapılabilecek en küçük kesi ile ve hiçbir ameliyat izi bırakmayacak şekilde sonuçlandırıyor.

Estetik cerrahide göğüs büyütme ameliyatının, meme ucundan veya meme alt kıvrımından uygulandığını ve kendisinin de hastanın tercihine göre uygulama yaptığını belirten Bayçın, “Yapılan tüm ameliyatlarda izler 6 ay içerisinde silikeşiyor ancak bu tekniği uyguladığımda tamamen görünmez hale geliyor. Ameliyat yarasının 1,5 cm gibi oldukça küçük olması, iyileşmeyi de son derece hızlandırıyor” diyor.

Ameliyat sonrası his kaybı da yok, emzirememe derdi de...

Birçok kadının bu ameliyat ile ilgili korkularının başında ameliyat sonrası göğüste his kaybı veya emzirememe geliyor. Dr. Bayçın böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, aksine uyguladığı bu yöntemin kadınları mutlu ettiğini ve kendilerine olan güvenini arttırdığını vurguluyor.

İzsiz meme ameliyatını kimler yaptıramaz?
Bu teknik, özellikle hamileliğin ardından göğüsleri yıpranmış kadınlar için çok da uygun olmayabilir. Bayçın, bu gibi durumlarda göğüsleri daha iyi toparlayabilecek farklı seçeneklerin olabileceğini söylüyor. Ayrıca, göğüslerde gevşeme, sarkma, boşalma olmasa da bu teknik ile yine iz bırakmadan estetik, doğal görünümlü ve mükemmel sonuçlar alınabileceğini söylüyor.

HABERTÜRK