Bir haftada aynı yöntemle 4 soygun!...

İstanbul'da bir haftada banka ve para araçlarına saldıran soyguncular 1 milyon 156 bin lira çalıp kaçtı. Birbiriyle bağlantısız olaylarda havaya ateş edilmesi dikkat çekti.

Bir haftada aynı yöntemle 4 soygun!...
Sabah'tan Barış Sözal'ın haberine göre İstanbul'da son 7 günde 4 soygun meydana geldi. Büyükçekmece'de PTT şubesi, Sultangazi ve Eyüp'te banka, Başakşehir'de ise transfer aracından toplam 1 milyon 156 bin lira çalındı.

Şüpheliler aranıyor. Polis, şüphelilerin farklı kişiler olduğunu belirledi. Ancak planlı soygunlarda yöntem aynı. Hepsi, farklı ilçelerdeki banka, PTT şubeleri ve para nakil araçlarını hedef alıyor.

Maske ve silah kullanıyor, havaya ateş ediyor. Parayı ele geçirip, kaçıyor.

GÜVENLİK YETERSİZ KALIYOR

Yaşanan olaylar, güvenlik yetersizliğine işaret ediyor. Soyguncuların silahlı olması ve görevlilerin de bu durumdan dolayı yetersiz kalması soyguncuların işini daha da kolaylaştırıyor.

İşte son bir haftada dört ilçede sırasıyla yaşanan soygunlar: Büyükçekmece'de PTT nakil aracı kar maskeli ve silahlı 2 kişi tarafından soyuldu. Yaklaşık 100 bin lira çalan soyguncular kayıplara karıştı. Şüpheliler hala yakalanamadı. Sultangazi'de bir banka şubesine gelen, elleri silahlı ve kar maskeli 3 kişi, içinde 46 bin lira bulunan para dolu çuvalı alarak kaçtı. Soygun planlanarak yapıldı. Soyguncular halen kayıp... Eyüp'te bir banka şubesine saat 15.30 sıralarında yüzü maskeli kurusıkı tabancayla giren bir kişi, güvenlik görevlisi ile banka çalışanlarını havaya ateş ederek etkisiz hale getirdi. Veznelere yönelen soyguncu, kasalarda bulunan 10 bin lirayı alarak kaçtı. Soyguncu aranıyor. Başakşehir'de ise para transferi yapan bir firmaya ait aracı takibe alan soyguncular, aracın önünü keserek görevlileri etkisiz hale getirdi. Sonra da toplam 1 milyon lirayı alarak kaçtı. Soyguncular hala yakalanamadı.