Bitkisel selülit reçetesi

Bitkisel selülit reçetesi

Bitkisel selülit reçetesi
Mısır unlu masaj

Aşağıda hazırlanış şeklini anlattığımız masajı uygulamak selülitlerinizin azalmasını sağlayacaktır. Haftada iki kez tekrarlarsanız, selülitlerinizde ciddi bi azalma oldugunu farkedeceksiniz.

Bir küçük avokado çekirdeği
Dört çorba kaşığı mısır unu
İki tatlı kaşığı aloe jeli
Bir yemek kaşığı soğuk preslenmiş (cold-pressed) üzüm çekirdeği yağı
Altı damla ardıç yağı
Altı damla limon yağı

Avokado çekirdeğini kalın bir kağıdın içine koyup kağıdı çekirdeğin etrafında sarın. Çekiç ya da tahta tokmak gibi bir aletle çekirdeği küçük parçalara ayırıp un haline gelene kadar öğütün. Sonra içine mısır ununu katın ve sterilize edilmiş dar bir şişenin içine doldurun..
Aloe jeli ,soğuk preslenmiş üzüm çekirdeği yağı, ardıç yağı ve limon yağını bir kaseye dökün ve üzerine avokado ile mısır unu karışımından iki tatlı kaşığı koyup karıştırın. Bacaklarınıza vücut spreyi sıkın. Sonra hazırladığınız bu karışımı ufak dairesel hareketlerle masaj yaparak sürün.Onbeş dakika dinlenip ve ılık su ile duş alın.

Anti-selülit masaj yağı

İki kaşık badem yağı
Beş damla havuç yağı
Beş damla jojoba yağı

Yağları birbirine karıştırıp, selülitli bölgelere sürün.

Kafein masajı

Kafein selülit tedavisinde yüzyıllardır kullanılan en önemli temel maddelerden biridir.Ünlü modeller ve sinema yıldızları düzenli olarak kafein masajı yaparak ciltlerini selülitten korurlar.

Banyonuzun zeminini gazete kağıtlarıyla kaplayın.Pişirilip soğutulmuş ılık haldeki kahve telvelerini selülitli bölgelere elinizle ya da lifle sürerek masaj yapın. Telvelerin çoğu anında gazete kağıtları üzerine düşse de, tortuları üzerinizde kalacaktır. Deniz yosunu (bulamadığınız takdirde streç folyo) ile bacaklarınızın üst kısımlarını ve kalçanızın çevresini kaplayarak yarım saat bekleyin. Sonra bir oklava alarak selülitli bölgelerin üzerinde yuvarlayın. Folyoyu üzerinizde çıkarın ve kahve telvelerinden geriye kalanları elinizle ovarak gazetenin üzerine dökün. Ilık duş alın .
Konular Güzellik