Bodrum’da yeni yangın çıktı

Bodrum'da öğle saatlerinde başlayan yangının ardından alevlerin yakınında bulunduğu üç otel ve bazı evler tahliye edildi.

Bodrum’da yeni yangın çıktı

Sözcü Gazetesi'nden Yaşar Anter'in haberine göre yangına havadan bir helikopterle müdahale başlarken, polis ekipleri Umurca ve Kumbahçe mahallelerinde vatandaşları anonsla uyararak bölgeden uzaklaşmalarını istedi.

Bodrum’da yeni yangın çıktı

Bodrum Umurca’da öğle saatlerinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan orman yangını sırasında, alevlerin tehdit ettiği evler ile oteller tahliye edildi.

Saat 14.30 sıralarında İçmeler bölgesindeki üç otel polislerin de uyarıları ile tahliye edildi. kameralarına yansıdı.

Bölgede alevler bir süre sonra etkisini yitirdi. Yangını kontrol altına alma ve söndürme çalışmaları devam etti.

Alevler, İçmeler Mahallesi’nde tersaneler ve otellerin bulunduğu bölgeye ulaştı. Polis ekipleri, 5 yıldızlı 3 oteli tahliye etti. İtfaiye ekipleri ve orman arazözleri karadan, takviye olarak gönderilen 1 helikopter de havadan müdahale edip, alevlerin önünün kesti.

Tersanede çalışanları da hortumlarla su sıkarak söndürme çalışmalarına destek verdi. Rüzgarın da yön değiştirmesiyle alevler Kızılağaç Mahallesi’ne doğru yöneldi. Geniş bir alanda etkili olan yangında, rüzgarın sürekli yön değiştirmesi nedeniyle faklı bölgelerde alevlenmelerin yaşanması söndürme ekiplerine zor anlar yaşatıyor. Yoğun duman da çalışmaları zorlaştırıyor.

Dumandan etkilenen 2 itfaiye eri ve 2 beton mikseri şoförüne bölgede hazır bekletilen ambulansta ayakta müdahale edildi.

İçmeler Mahallesi'ndeki bir otelde bulunan turistler otele 20 metre kadar yaklaşan alevler nedeniyle büyük panik yaşadı. Bavullarını alan turistler oteli tahliye edilirken İçmeler Caddesi üzerinde kısa süreli panik yaşandı. Belediye, zabıta ve polis ekipleri alevlerin tersaneleri tehdit etmesi ile İçmeler Caddesi'ne trafiğe kapattı, bölgeye onlarca ambulans sevk edildi.

6 İŞÇİ YARALANDI

Alevlerin milyonlarca dolarlık yatların bulunduğu tersanelerle kereste fabrikaları ve sentetik boya atölyelerini tehdit etmesi üzerine tersane işçileri alevlerin içine kadar girerek müdahale etti. Alevlere müdahale ederken yaralanan altı işçi ambulanslarda tedavi edildi.

50 HEKTAR ALAN KÜL OLDU

Yaklaşık 50 hektarlık alanın kül olduğu yan akşam saatlerinde ormalardan zeytin arazilerine sıçradı. Onlarca asırlık zeytin ağacı kül oldu. Kontrol altına alınamayan yangının Tırman Tepesi’nden Yalı Mahallesi’ne doğru gittiği, alevlerin tersaneler bölgesini tehdit etmeye devam ettiği belirtildi.

Kaymakamlık tarafından oluşturulan kriz masasında çevre il ve ilçelerden gelen yangın ve emniyet güçleri yölendirilmeye başlandı.

Konular Bodrum yangın