Boğaz gıcıklanmasına elma sirkesiyle çözüm!

Boğazdaki gıcıklanma rahatsızlık verici bir durumdur. Boğaz gıcıklanması yutkunurken, konuşurken vs. durumlarda olumsuz etkiler bırakır.

Boğaz gıcıklanmasına elma sirkesiyle çözüm!

Yeni Asır Gazetesi'nin haberine göre sürekli öksürük tutması günlük yaşantıyı kötü etkileyen özelliklerden biri. İşte boğaz gıcıklanması yaşayan kişinin rahatsız edici etkilerden kurtulması için doğal çözümler...

GÜNDE ÜÇ DEFA GARGARA

Boğaz gıcıklanmasını geçirmenin yolları:

Bir bardak ılık su içine bal karıştırarak için.
Bir bardak suyun içine, bir tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyip için. Mide problemi varsa yapmayın.
Elma sirkesini az bir miktar su ile incelterek, gün içinde üç defa gargara da yapabilirsiniz.
Bir tatlı kaşığı meyan kökü tozunu, bir bardak kaynayan suya atın, karıştırın ve demlendirin. Süzerek gün içinde 2-3 kez olmak üzere için. Meyan kökü, bakteri önleyici ve kuruluk gidericidir. Ama her şeyin fazlası zarar...

TURUNÇGİLLERDEN KARIŞIM

Çemen otu tohumu da mikrop ve bakterilerin ölmesinde etkindir. Boğaz kuruluğuna ve gıcığına sebep olan nedenlerin giderilmesinde kullanabilirsiniz. Bunun için bir miktar çemen otu tohumunu, tavaya koyun ve üzerine bir miktar su ekleyerek karıştırın. Çemen otu, sarı renk alana kadar kaynatın. Rengi sarı olduktan sonra ocağı kapatıp demlendirin. Bu karışımı gargara yapmak için kullanın. Günde 2 defa uygulayabilirsiniz.

Tüm turunçgillerden edinin. Bunların suyunu sıkın ve bir karşım hazırlayın. Portakal, limon, mandalina, greyfurt gibi hangisinden edinebilirseniz bunları sıkın. Bir bardak bu karışımdan hazırlayın ve üzerine ılık su ekleyin. C vitamini deposu bu içecek karışımı, boğazınızı bakteri ve virüslerden kuvvetli bir şekilde temizleyecektir.

Sarımsağı taze tüketin ya da yemeklerde kullanın. Kokusu itibari ile kullanımı zordur ancak kuvvetli bir şifa sebebidir. Bilinen antibiyotik etkisi ile hızla iyileşmenizi sağlayacaktır.

KARABİBER İLE BAL

Karabiber ile balı bir tatlı kaşığı olacak şekilde bir araya getirin, bunu yiyin. Bu, boğaz gıcıklanmasına ve ağrısına iyi gelecek bir yumuşatıcıdır. Ayrıca limonu sıkın ve bu su ile gargara yapın. Ya da limonu direk olarak yiyin. Tüm boğazınızı temizleyerek geçecek ve bir rahatlama sağlayacaktır.