Bolu'da 112 kişi sudan zehirlendi

Bolu Çaydurt Yuva Köyü'ndeki zehirlenme vakalarını yerinde inceledi.

Bolu'da 112 kişi sudan zehirlendi

Sabah Gazetesi'nden Barış Savaş'ın haberine göre sudan zehirlenenlerin Hemolitik Üremik Sendromu (HÜS) oldukları belirlendi.

Zehirlenenlerin sayısı 112'ye ulaştı, 60 kişi taburcu edilirken, 52 kişinin tedavisi de sürüyor.

Şebeke suyunun kesildiği köyde İl Özel İdaresi tarafından getirilen ambalajlı sular, vatandaşlara dağıtılıyor. Ayrıca İl Özel İdaresi ekipleri, su şebekesindeki çatlak ya da sızıntıları belirlemek için bazı noktaları kazdı.

AK Parti Bolu milletvekilleri ve İl Başkanlığı da kentte ve çeşitli illerde tedavi gören hastalar ile refakatçilerine maddi ve kalacak yer konusunda yardımda bulunuyor.

KONTROLLÜ SU VERİLECEK

Bolu Valisi Erkan Kılıç, hayati tehlikesi olan hasta bulunmadığını belirterek, "Depoların temizliği yapıldı. Tahlillerin sonuçları kısım kısım çıkıyor. Ama net tabloyu, sudaki bu mikrobun neden kaynaklandığını bulunca göreceğiz. Suyun, başka bir karışım veya farklı bir şeyden etkilenmiş olup olmadığı da araştırılıyor. Köye kontrollü olarak su vermeye başlayacağız. Bu suyun da tahlilleri yapılacak. Çevre illerde diyaliz gören çocuklarımız var. İnşallah onlar da kısa sürede diyalizden kurtulurlar ve evlerine kavuşurlar. İdari ve adli soruşturma da devam ediyor" dedi.

Öte yandan Bolu'da içme suyundan zehirlenme vakasında ilk can kaybı haberi geldi.

Kayınpederini ziyarete giden 49 yaşındaki Eyüp Ertem Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

SORUN 4 DEPODAN BİRİNDE

Muhtar Murat Erdoğan ise "Köy, 4 mahalleden oluşuyor. Her mahallenin ayrı deposu var ama su kaynağımızı 30-40 yıldır ortak kullanıyoruz. Ayrıca her deponun kendi sondajı da var. Zehirlenmeler, bir depodan gelen suyu kullananlarda oldu. Bu zamana kadar başımıza böyle bir şey gelmedi. Bu su sürekli içtiğimiz ve kullandığımız su. Allah bir daha böyle bir şey göstermesin" dedi.

Taburcu olan hastalardan İsmail Arslan ise "Pazartesi günü rahatsızlandım. Acile gittim. Kanlı ishal olmuşum. Serum verip tahlil yaptılar. Ağrılar çok şiddetliydi. Salı günü ağrılara dayanamayıp tekrar gittim. Bir kez daha serum verdiler. Sıvı takviyesiyle birlikte uyguladıkları tedavi sonuç verdi. Enfeksiyon oranım yüksekti. Şu an iyiyim ama kardeşimin oğlunu Ankara'ya sevk ettiler. Rahatsızlanan çocuklar, böbrekleri hasar gördüğü için Ankara Üniversitesi Hastanesi'nde diyalize alındı" dedi.

Serhat Çakıroğlu ise "Bayramın dördüncü günü annem, karın ağrısıyla uyandı. Ertesi gün mahallede 4-5 çocuk birden aynı oldu. Daha sonra yaygınlaştı. Kanlı ishal başladı. Çoğu Ankara'ya sevk edildi" diye konuştu.

Konular Bolu ölüm