Boris Johnson’ın babası Stanley Johnson'a taciz suçlaması

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın yazar ve eski politikacı olan 81 yaşındaki babası Stanley Johnson'ın iki kadına tacizde bulunduğu iddia edildi.

Boris Johnson’ın babası Stanley Johnson'a taciz suçlaması

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre kadın ve eşitlik komitesine başkanlık eden Muhafazakâr Parti Milletvekili Caroline Nokes, 2003’te milletvekili adayı olduğu sırada Stanley Johnson’ın kalçasına tokat attığını söyledi.

Nokes, parlamentodaki barda diğer milletvekilleriyle oldukları sırada Stanley Johnson’ın kalçasına sert bir tokat atarak “Çok güzel bir koltuğun var” dediğini öne sürdü. Bu iddianın ardından İngiliz “New Statesman” dergisinin muhabiri Ailbhe Rea da Twitter’da, “Stanley Johnson, 2019’da Muhafazakârlar konferansındaki bir partide de beni eliyle taciz etti. Caroline Nokes’a, katlanmamamız gereken bir sorunu dile getirdiği için minnettarım” açıklamasında bulundu.

Bu suçlamaların ardından Stanley Johnson, Caroline Nokes’u hiç hatırlamadığını söylerken, İçişleri Bakanı Damian Hinds ise iddialar hakkında soruşturma açılabileceğini belirtti.